Megosztom másokkal is:

A Magyar Szocialista Párt Nemzetiségi Tagozata sajtóhírekből értesült, hogy 2021. 07. 25-én Jászapáti településen szervez megmozdulást a Mi Hazánk Mozgalom nevű szélsőjobboldali szervezet.

Ezzel kapcsolatban pedig az MSZP fel akarja hívni Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök figyelmét arra, hogy az Alaptörvény szerint az emberek alapvető jogainak védelme az állam elsőrendű kötelezettsége.

Ennek értelmében az olyan kirekesztő megmozdulásokat, mint amilyet a szélsőjobboldali szervezet tervez más szélsőséges csoportosulásokkal együtt, minden jogi eszközzel meg kell akadályozni, hogy hazánk legnagyobb kisebbségét, a roma lakosságot ne félemlítsék meg, se Jászapátiban sem az országban sehol.

A mozgalom mondvacsinált ürüggyel uszítja a többségi társadalmat a roma lakosság ellen. Teszi ezt azért, hogy így szerezzen támogatókat a saját megkülönböztetésre és kirekesztésre épülő politikájához.

A hatóságoknak, a döntéshozó politikusoknak meg kell védeniük a magyarországi roma lakosságot és biztosítaniuk kell, hogy senkit se lehessen megkülönböztetni a származása miatt.

A hazai és nemzetközi jogban nincs helye a kollektív megbélyegzésnek, kirekesztésnek, büntetésnek.

Amennyiben valaki bűnt követ el, legyen az bármilyen származású, vele szemben a törvény erejével kell eljárni. Úgy ahogyan azt – nagyon helyesen – a hatóságok teszik Jászapáti rendbontóival szemben.

Nyomatékosan felhívjuk a hatóságok és a politikai döntéshozók figyelmét a kötelességükre: minden jogi eszközzel meg kell akadályozniuk a most Jászapátiban, de a jövőben bárhol máshol tartandó hasonló megosztó, kirekesztő, rasszista rendezvények megtartását!


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --