Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Koronavírus Magyarországon – sajnos megint elkezdődött, nőnek a számok, egyhavi csúcsra ugrott az új fertőzöttek száma.

85 új koronavírus-fertőzöttet talált tegnap a magyar járványügy, ami egy hónapja a legnagyobb egynapi esetszámot jelenti, de nincs újabb elhunyt – közölte ma reggel a hivatalos koronavírus-portál.

A ma reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor kormányfő azt mondta: Nyugat-Európában már egyértelműen elindult a negyedik járványhullám és elkerülhetetlen ennek itthoni begyűrűzése is és ennek első jeleit láthatjuk most a friss magyar adaton is, hiszen a 85 új igazolt fertőzött egyhavi csúcsot jelent és ez felfelé húzta 54 főre a trendet mutató 7 napos mozgóátlagot is. Július elején ez a mutató még 30 fő körül volt, tehát van már gyorsulás a járványban, igaz a napi esetszámok még szerencsére mindig alacsonynak mondhatók. A 85 új igazolt fertőzött közül 28-at Budapesten, 14-et Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, 13-at Pest megyében találták meg.

A 85 új igazolt fertőzöttet 10 ezer 7 darab mintavételből találták meg, azaz a pozitív esetek aránya 0,85%, ami továbbra is nagyon alacsony, igaz az alábbi grafikonon szintén látszik minimális emelkedés a trendben.

Forrás: Portfólió

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: