Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb paródiával jelentkezett az egyik legnépszerűbb magyar youtuber, a 853 ezer feliratkozóval rendelkező Radics Peti ezúttal a Pegasus-botrányra reflektált.

A videóban a youtuber telefonon beszél a szerelmével, és egészen olyan érzése van, mintha lehallgatnák.

– Csodálatos volt a tegnap este.
– Szerintem is.
Majd hirtelen valaki, egy olyan ember, akire a legkevésbé sem számítottak, a beszélgetés közben megszólal:

– Hallod Szijjártó, hozzá’ má’ egy zsepit!

Rövid döbbenet és hatásszünet után a szerelmesek egymást kérdezik, hogy hallották-e az idegen megszólalót, és mindketten egyértelműen igennel feleltek, majd nem törődve a felesleges harmadikkal, folytatták a tovább a tapasztalatcserét az előző esti eseményekről. Aztán valaki megint megszólal.

Ez az, folytassátok, ez az!
Egyre furcsábbnak érzik a harmadik fél megszólalásait, de ezúttal a szomszédokra és a vékony falakra fogják a hangokat. A párbeszéd megint folytatódik, és újabb állomáshoz ért.

– Viszem azt a jó kis, feszülős…
– Űűű, ez az, vigyed csak, ez az.
– Szívem, valaki önkielégít a szobádban?
– Jézusom, dehogyis!
– Néha úgy érzem, mintha lehallgatnának. Nem mintha kinézném a kormányból.

Majd újra megszólal a felesleges harmadik, és most azt mondja, „Höhöhö, rohaggyá’ meg!” – mire Peti azt mondja, inkább folytassák a beszélgetést este. Erre megint megszólal a hang, és immár képet is kapunk hozzá, amelyen Orbán Viktor telefonál éppen, és a humorista hangján azt mondja,

– Ne, ne, ne, ne most hagyjátok abba!
– Viktor?
– Ne, ne, ne, ne foglalkozzatok velem, csak beszélgessetek tovább! Hogy volt a sztori?
– Jézus!
– Csak annyit mondjatok el, hogy mi volt a tegnapi sztori vége, és kiszállok.
– Menj má’ innen, te állat!
– Jaj má’, ne legyetek má’ szenyák!
– Viszhall miniszterelnök úr, szia szívem, este tali.
– majd bontotta a vonalat. Hát ez Radics Peti, az egyik legnépszerűbb magyar youtuber lehallgatásának  a története.

Vasárnap egy kiszivárgott listából derült ki, hogy világszerte 50 ezer, Magyarországon 300 embert figyeltek meg egy izraeli cég, az NSO mobiltelefonok feltörésére specializált kémprogramjával.

A magyarországi megfigyeltek között szerepel egy ellenzéki városvezető, Gémesi György gödöllői polgármester, négy újságíró, köztük a Direkt36 két munkatársa, Bánáti János, az ügyvédi kamara elnöke és kilenc másik magyar ügyvéd, egy fotós, aki együtt dolgozott egy amerikai újságíróval a Kreml-közeli orosz pénzintézet, a Nemzetközi Beruházási Bank budapesti székhelyéről szóló cikken, a milliárdos vállalkozó, Varga Zoltán, a 24.hu-t is kiadó Centrál Médiacsoport tulajdonosa, Chikán Attila közgazdászprofesszor, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, aki Varga Zoltán vendége volt egy 2018-as vacsorán,
a G-napig Orbán Viktor fő szövetségesének számító Simicska Lajos egykori Fidesz-pénztárnok fia, valamint a CEU egykori diákja, Adrien Beauduin, akit egy 2018-as kormányellenes tüntetésen vettek őrizetbe.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: