Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komolyan kell venni a DK figyelmeztetését.

Sajtóközleményben jelezte a Demokratikus Koalíció, hogy sajtóhírek szerint a kormány a magyar adófizetők pénzén izraeli kémprogramot vásárolt.

Ennek célja kifejezetten politikusok, civil aktivisták és újságírók megfigyelésére szolgál – írja Vadai Ágnes a párt közleményében.

A politikus szerint jellemző, hogy információk szerint ebből a szoftverből az Orbán-kormányon kívül például Oroszország, Üzbegisztán vagy Szaúd-Arábia szerzett be, hogy a megfigyelendő személy számítógépén halászva szerezzenek információkat a célszemélytől és a célszemélyről.

A DK szerint, ha ez a beszerzés megtörtént, az törvénytelen és elfogadhatatlan eljárás, amely egyszerre jelzi, hogy Orbán Viktor retteg, és azt is, hogy bármire képes a hatalma megtartása érdekében.

A DK nevében írásbeli kérdéssel fordulok Orbán Viktorhoz, hogy a 2022-es választási kampány közeledtével vettek-e ilyen szoftvert, ki működteti, mire kívánják használni, illetve, hogy ha megvették, alkalmazták-e már ellenzéki politikusok, független civilek, és a kormánynak nem tetsző újságírók ellen?

Ha van már ilyen kémprogram a kormány birtokában, ezt az ügyet a Dobrev Klára vezette új kormány szigorúan ki fogja vizsgálni.

A totális diktatúra felé tett újabb lépés elkövetőinek jogi felelősségre vonásra is számítania kell.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: