Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„A fővárosi tettekkel sikerült végre kimozdítani a kormányt a határozatlanságból és a tétlenségből” – írja a főpolgármester Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely szerint Orbán Viktor mai bejelentése, miszerint elérhetővé teszik a harmadik oltást, „az valójában azt jelenti, hogy több százezer idős honfitársunk nem kapja meg a kormánytól a kellő védelmet és a törődést.”

Szerinte más országokban, ahol „kiderült, hogy a kínai nem ad kellő védettséget sok idős embernek,”  már elkezdték a harmadik oltás osztását.

„Pontosan ez a feladat a magyar kormány számára is, hiszen több vizsgálat is megállapította: százezres nagyságrendben lehetnek olyan idősek, akik számára a kínai vakcina nem hozott kellő védettséget” – áll Karácsony posztjában.

Ahogy írja, mindezek alapján három követelésük van: az átfogó, ingyenes ellenanyag-szűrés a kínai vakcinával beoltott 60 évnél idősebbeknél, harmadik oltást azoknál, akiknél nem alakult ki megfelelő védelem a vírus ellen a kínai oltás után, „de csakis bizonyítottan hatékony vakcinával.”

Harmadik pontja a követeléseknek, hogy a kínai vakcina beszerzésének minden részletével számoljon be a kormány.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: