Miskolc, Kép forrása: facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Órákon belül lecsap a vihar, az egész országban villámlás és jégeső miatt figyelmeztetnek!! 

Északkelet maradhat szárazon, ugyanakkor délen, középen és a Dunántúlon helyenként 40-50 mm eső összegyűlhet.

Egy magassági hidegörvény hatására délután inkább még csak délen és keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok, majd este dél, délkelet felől kiterjedt zivatarrendszer érkezik, mely holnapig átvonul az ország fölött.

Egyedül az északkeleti tájak maradhatnak szárazon, máshol nagy területen hullhat kiadós mennyiség, délen, középen és a Dunántúlon helyenként 40-50 mm is összegyűlhet 24 óra alatt.

Bár a kiterjedt csapadékzóna holnap nyugat felé fokozatosan elvonul, mögötte újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyek lokálisan továbbra is felhőszakadással járhatnak.

Vasárnap és hétfőn is marad még a záporos-zivataros idő.

Vasárnap keleten lesz a legtöbb napsütés, itt csak néhol, máshol ismét több helyen várható záporok, zivatarok kialakulása. Élénk, erős, a zivatarok környékén viharos lesz az északias szél. A csúcshőmérséklet 27–35 fok között várható.

Hétfőn egy hidegfront hatására még többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Az északias szél erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. 24 és 30 fok között alakulnak a maximumok. Kedden már csak néhol keleten fordulhat elő zápor, sok lesz a napsütés, délután pedig 25–29 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: