Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A ridegségéről és szociális érzéketlenségéről hírhedt Orbán-kormány ismét nehéz helyzetbe hoz több magyar céget is – véli a DK gazdaságpolitikusa Varju László parlamenti képviselő.

A politikus arról számolt be, hogy a NAV új rendelkezése szerint a vendéglátó üzletek 2021. július 31-ig alkalmazhatják az 5 százalékos áfamértéket az elviteles, valamint házhoz szállított ételekre és italokra.

Az történt, hogy sok étterem úgy próbálta túlélni a vírus okozta válságot, úgy igyekezett munkahelyeket megvédeni, hogy kiszállították az ételt a megrendelőknek.

Most pedig, hogy enyhült a vírus okozta nyomás, az Orbán-kormány úgy hálálja meg a vállalkozások megőrzését, hogy elveszi a kedvezményes adózási lehetőséget.

A NAV rendelete szerint augusztus 1-jétől az elviteles, házhoz szállított étel és ital értékesítésére (mivel az nem szolgáltatásnyújtásnak, hanem termékértékesítésnek minősül az áfa rendszerében), ettől az időponttól nem alkalmazható a kedvezményes adómérték.

Orbán tehát adót emel, ahelyett, hogy méltányolná az éttermek erőfeszítéseit és segítené őket a talpra állásban.

A DK érti, hogy a pazarlás és a haveroknak osztott milliárdok miatt romokban a költségvetés, hatalmas a hiány, de a kis cégeket az Orbán-kormány ezzel az adóemeléssel kifejezetten akadályozza abban, hogy tartósan jól és sikeresen működhessenek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: