Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Brüsszel megindította a kötelezettségszegési eljárást a pedofiltörvény miatt.

A pedofiltörvény és egy mesekönyv megbüntetése miatt is jogsértési eljárás indult Magyarországgal szemben – idézi a hvg.hu az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy jogsértési eljárást indít a sokak által meleg ellenesnek tartott pedofiltörvény miatt.

Az eljárás hat ponton állapítja meg, hogy a magyar törvény szembemegy a közösségi joganyaggal. Ezek közé tartozik az e-kereskedelemről és az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelvek, a szolgáltatások és áruk szabad mozgására vonatkozó uniós irányelv megsértése, és az adatvédelmi szabályozással is szembemegy a pedofiltörvény néhány pontja – írja a hvg.hu.

Arról is beszámolnak, hogy egy másik ügyben is kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen. Méghozzá a Meseország mindenkié című könyvvel kapcsolatban. A magyar hatóságok ugyanis arra szólították fel a kiadót, hogy a borítón tüntesse fel: a könyv „a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedést” mutat be. Az Európai Bizottságnak az az álláspontja, hogy ez sérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvet, illetve a szerző és a kiadó szólásszabadsághoz való jogát is indokolatlanul korlátozzák.

Az a kifogás is felmerült, hogy a magyar hatóságok nem tudták elmagyarázni, hogy az LGBTI-tartalom miért és hogyan érinti hátrányosan a gyermekek fejlődését. A kormánynak két hónapja van a válaszadásra.

Forrás: atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: