Kásler Miklós - Fotó: Tháler Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár a járvány harmadik hullámát a tömeges oltásokkal letörtük, reális számítások szerint Magyarországon is megjelenik majd a koronavírus-járvány negyedik hulláma – mondta Kásler Miklós a saját Facebook-oldalára kitett önfényező interjúban.

 

Az emberi erőforrások minisztere beszélt arról is, hogyan emelkedik az egészségügyi dolgozók fizetése, hogyan bővítette a kormány a nővérszállókat, sőt, Gazsó L. Ferenc kérdésére még egy kis beszólogatás is belefért az ellenzék irányába:

„Ők azt jósolták, hogy ezrével hagyják el az egészségügyet a dolgozók, nővérek és orvosok is. Mi most azt tapasztaljuk a számok nyelvén, hogy ezrével jönnek vissza – hála Istennek jól döntenek.”

Ezt nemrég az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette az Indexnek is: mint írják, március és június között 3090 fővel nőtt az egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók száma. Igaz, márciusban arról számoltunk be, hogy a jogviszony-változás miatt közel 4000 embert vesztett el az amúgy is munkaerőhiánnyal küszködő állami egészségügy – így még mindig közel 1000 fővel dolgoznak kevesebben benne, mint a tavaszi reform előtt.

Pedig a miniszter szerint is a nyakunkon van a koronavírus-járvány negyedik hulláma – aminek a súlyosságát szerinte csak a tömeges oltásokkal lehet megakadályozni:

„Kétségkívül újabb és újabb mutánstörzsek jelennek meg, és ahogy a brit mutáns, amelyik a harmadik hullámot okozta, lényegesen gyorsabban terjedt legalább 50-60 százalékkal, mint az eredeti, fiatalabb korcsoportokat is megfertőzött, és a betegség lefolyása súlyosabb volt – ezt a jelenleg a világban terjedő indiai mutánsról is elmondhatjuk” – mondta a miniszter. Kásler szerint a legfontosabb, hogy a 60 év felettiek, valamint a 12-18 év közötti fiatalok megkapják a koronavírus elleni védőoltást – utóbbi korcsoport ugyanis nemcsak a legfertőzőbbnek számít, de a szülőkkel, nagyszülőkkel való kontaktusok miatt a környezetük is fokozott kockázatnak van kitéve.

„Nagyon sok a félreértés, egyetlen vakcina sem biztosít 100 százalékos védelmet”, de a fertőzések valószínűségét és a halálesetek számát is „megtizedelik” az oltások, mondta a miniszter. „Mindenki a saját és a társadalom érdekében oltassa be magát, nincs más igazi védekezési lehetőség.”

Forrás: Telex / Index / Kásler Miklós közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: