Fotó: karpatinfo.net
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Videoton ellenanyagszintet mért a beoltott dolgozóinál. Az öt vakcina közül négy elindította az antitestek termelését, a kínai azonban nem.

Azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek – derült ki a Videoton dolgozóinak körében készült, önkéntes vizsgálatból, amelynek eredményeit a Portfolio ismertette.

Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója azt mondta, a munkavállalóik nyitottak voltak arra, hogy a cég költségére az úgynevezett ellenanyagmérésben is részt vegyenek. Szerinte a teszt eredménye alapján elmondható, hogy az összes vizsgált vakcina, vagyis a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik elindította az antitestek termelést kortól függetlenül, a kínai Sinopharmot kivéve.

„A Sinopharm oltása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyagszint” – mondta a portálnak Sinkó, hozzátéve, hogy aggodalmukat megosztották egészségügyi szakemberekkel is, akik pedig azt közölték velük, hogy ne aggódjanak, ettől még lehet T-sejtes immunitása azoknak, akiknek nem termelődött antitestjük.

„Amikor elérhetővé vált a T-sejtes immunitás mérése magánvállalatoknál, akkor ezt a vizsgálatot az érintettekkel egyetértésben megrendeltük azon Sinopharmmal oltottak számára, akiknek nem volt antitestes védelmük. Az érintett, ellenanyaggal nem rendelkező 60 éves vagy annál idősebb dolgozók közül egynek sem alakult ki a T-sejtes immunitása sem” – mondta Sinkó Ottó, hangsúlyozva, hogy a mérések alapján akinek nem volt antitestes védelme, annak T-sejtes immunitása sem volt.

Szerinte ha a Videotonban végzett vizsgálatokat kellően reprezentatívnak tekintik, akkor vélelmezhető, hogy a Sinopharmmal oltott 60 felettiek körében országosan is jelentős lehet a száma azoknak, akiknek nincs ellenanyaga és nincs T-sejtes immunitása sem.

Az elvégzett vizsgálatok, illetve a kapott eredmények után a Portfolio megkérdezte a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy akiknek nincs antitestes védelmük és T-sejtes immunitásuk, azok védettek lehetnek-e. A portál arról is érdeklődött, hogy az érintettek kaphatnak-e harmadik oltást, ám a központ egyik kérdésükre sem reagált.

Egyre több kínai oltást kapott magyar megy külföldre PFIZER-VAKCINÁÉRT…

A Nemzeti Népegészségügyi Központ korábbi közlése szerint az oltások beadása a gyártók alkalmazási előírásának megfelelően történik, és jelenleg nincs lehetőség harmadik oltásra. Emlékeztettek: aki ettől eltér, az szabályt szeg. Sinkó ugyanakkor azt mondja, a harmadik oltást saját felelősségre, legalább saját költségre engedélyezni kellene.

Forrás: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: