Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Itt az ideje, hogy az ostoba és felelőtlen politikai propaganda helyett cselekedjen végre a kormány, és megvédje azokat az időseket, akiknél a kínai oltás semmiféle ellenanyagot nem termelt.

A kínai érdekek kiszolgálása, az ebből fakadó bizniszérdekek nyilvánvalóan nem lehetnek fontosabbak, mint a védettségükért aggódó idősek szempontjai.

Újabb szakmai vizsgálat erősítette meg, hogy a 60 évnél idősebbek vállalhatatlanul nagy részénél a kínai vakcina nem termel kellő ellenanyagot, vagyis sok, kínai vakcinával beoltott honfitársunk, az oltás ellenére sem rendelkezik védettséggel az új variánssal támadó koronavírus ellen.

 A főváros ezért is határozott arról, hogy ingyenes antitest vizsgálatot biztosít a 60 évnél idősebb budapestieknek.

Napokon belül megnyitjuk a regisztrációs felületet, azon keresztül, előzetes bejelentkezés alapján biztosítjuk az antitest-vizsgálatot olyan eljárásban, amely mindenféle ellenanyag szűrésére alkalmas.

Azért tesszük, hogy valamiféle támpontot adjunk az okkal aggódó időseknek. És azért, hogy végre felelős magatartásra ösztönözzük a politikai szempontokat az idősek védelme elé helyező magyar kormányt.

Európa több országában aggodalomra, de legalábbis elővigyázatosságra okot adó mértékben terjed a vírus delta variánsa.

A fertőzés azokban az országokban már most nagyobb gondot okoz, amelyekben nagy mennyiségben használtak kínai vakcinát. Több ilyen országban már intézkedtek a védettséggel nem rendelkező polgárok újbóli oltásáról hatékony vakcinával.

Sok hír szól arról itthon is, hogy háziorvosok már elkezdték felüloltani aggódó pacienseiket, ám ezt csak nem hivatalosan tehetik, mert a kormány képtelen kialakítani az ezzel kapcsolatos protokollt, az ezzel kapcsolatos jogos kérdésekre a kormány szervei vagy nem válaszolnak, vagy egyenesen kikérik maguknak, hogy a mindenféle rendű-rangú államtitkárok rázendíthessenek a propagandaszólamokra.

Legyen ebből elég! A kormány hozza nyilvánosságra a rendelkezésére álló adatokat az antitest-vizsgálatokról, köztük a kínai vakcina hatékonyságára vonatkozó adatokat és készüljön fel a jelenleg védettséggel nem rendelkező honfitársaink hatékony oltással való ellátására.

Ez lenne a kormány eminens kötelessége, amihez a főváros kész minden támogatást megadni, elsőként is a budapesti idősek ingyenes ellenanyag-tesztelésével, és a tesztek eredményeinek nyilvánosságra hozatalával.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: