Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a süllyedő hajón a felszín felé igyekeznek a patkányok, úgy derül ki a valóság a Fidesz szennyes ügyeiről is a nyilvánosságban az elmúlt hetekben.

Egyre-másra szólnak be egymásnak vezető Orbánisták. Öt egyértelmű jelet mutatunk arra, hogy a Fidesz megindult a szétesés útján a bukás kapujában:

1. Eszik egymást:
Lázár János szerint Simonka György politikai pályafutása a bírságon fog befejeződni. Simonka szerint viszont pont a bukott vásárhelyi miniszternek kellene csendbe maradni, mert regényt tudna írni Lázár Jánosról. Valószínűleg nem az iskolai éveire koncentrálna, ha megtenné. Egyik romlott fideszes mondja a másikra, hogy nagyfejű. Egyértelmű jele ez annak, hogy 10 hónappal a bukás előtt, már mindenki a saját bőrét próbálja menteni a Fideszben, akár egymás ellenében is.

2. A pénz fontosabb, mint a betyárbecsület:
Alig ocsúdtunk fel az egyik Fideszen belüli csörtéből, Matolcsy György egyenesen a miniszterelnököt küldte el a melegebb éghajlatra, amiért az EU-s elvárások kétszerese lesz a jövő évi költségvetés hiánya (6%). Orbán pénzesőt tervez a haveroknak a választási verség előtt, ami miatt a Matolcsy vezette Nemzeti Bank hadjáratot indít az egyensúly helyreállítására. A bal kéz nem tudja, hogy mit csinál a jobb? De lehet, hogy csak az a gond, hogy Matolcsy nem kap elég zsák pénzt az utolsó nagy pénzesőből?

3. A belső bomlasztó:
Csak belülről bomlasztottam: Lehet, hogy ezt fogja majd mondani magáról Lázár János is a Fidesz bukása után. Mindenesetre rendszeresen beszél fideszes korrupcióról, és az önkormányzati választás után is nyíltan megmondta, hogy a pártjának a valósággal kellene foglalkoznia. Vannak olyan belső pletykák, amik szerint ő Orbán belső ellenzékének vezére a Fideszen belül. Éhes farkasként, ugrásra készen várja a felcsúti miniszterelnök hibáit.

4. Kibukkan az igazság:
Győr korábban a Fidesz egyik legerősebb bástyája volt a vidéki Magyarországon, most azonban Dézsi Csaba András már odáig merészkedett, hogy kőkeményen kritizálta a Fidesz egészségügyben véghezvitt rombolását. De azt is szóvá tette, hogy Orbánék 18 milliárd forintot vontak el a városától a járvány alatt. A kritikus interjút persze villámgyorsan eltüntették a netről, de a Fidesz mélyében izzó indulatok mégis felszínre bukkantak egy pillanatra. Csak idő kérdése, hogy Dézsi is elhagyja a süllyedő hajót?

5. Elhagyják a süllyedő hajót:
Van, aki már meg is tette ezt. Ilyen dr. Horváth Tamás, aki indoklás nélküli távozott helyettes államtitkári posztjáról. A fideszes politikus június 15-étől már nem dolgozik az Orbán-kormánynak. Pont egy nappal azután távozott, hogy a fideszes többség a parlamentben elfogadta a melegeket kirekesztő törvényt, és a szegény ellenes költségvetést. Ez már sok lehetett a volt munkaügyi kormánytagnak, de az is lehet, hogy a választási vereség előtt a rablóbanda tagjai elkezdtek kiugrálni a süllyedő hajóról.

Forrás: ezalenyeg.hu

Kiemelt kép: DJ webportál

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: