Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kemény küzdelem zajlik az ellenzéki pártok között: a jelölteknek nyilatkozniuk kell, melyik parlamenti frakciót választják, ha mandátumot szereznek.

A Nyugat.hu információi szerint a DK – korábbi esetekhez hasonlóan – azt akarta, hogy az MSZP-s jelölt, Szombathely volt polgármestere a Demokratikus Koalíció frakciójának tagja legyen, ha bejut a parlamentbe. Ipkovich György viszont nemet mondott. Válaszul a DK visszavonta a támogatását.

A Demokratikus Koalíció Pleva Dánielt támogatja Vas megye 3-as számú választókerületében.

Ez azért is meglepő, mert február végén még azt jelentették be, hogy a vasi 3-as választókerületben Ipkovich Györgyöt támogatja a DK. Ipkovich az MSZP jelöltjeként indul az előválasztáson.

A volt polgármestert meglepte a DK mostani lépése, hiszen annak idején személyesen Gyurcsány Ferenc hívta fel, hogy elfogadja-e a DK támogatását. Most a Nyugat.hu-nak azt nyilatkozta: nemrég megkeresték a DK-tól, és rá akarták venni, vállalja, hogy ha bejut az országgyűlésbe, akkor a DK frakciójába ül majd.

„Erre nemet kellett mondanom” – idézte fel Ipkovich, aki rendszeresen elmondja, ő nem vándorol pártok között, 30 éve tagja az MSZP-nek, és nem is akar váltani. Ezek után jött a hír, hogy a DK a momentumos Pleva Dánielt támogatja.

Ipkovich azt mondja, emiatt nem hátrál meg, elindul az előválasztáson az MSZP jelöltjeként. De kijelentette, köszöni a helyi DK-sok eddigi támogatását és segítségét.

Vas megye 3. választókerületének ellenzéki előválasztásának jelenlegi indulói: Bana Tibor (független), Ipkovich György (MSZP), Pleva Dániel (Momentum-DK), Horváth József Áron (Új Világ Néppárt).

Azzal lehetett volna megelőzni az ehhez hasonló feszültségeket az ellenzéki pártok között, ha az előválasztás kétfordulós lenne úgy, mint a miniszterelnök-jelöltek esetében. Ugyanis, ha meglenne a két forduló, akkor az első fordulóban kiderülne, kik a jobban támogatott jelöltek, és könnyebb volna megegyezni a pártoknak.

Ami most zajlik, sokat árt az ellenzéki együttműködésnek, hiszen könnyű elveszíteni a választópolgárok nehezen megszerzett bizalmát.

via: Hírklikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: