Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az a baj a fiatal fideszesekkel, mint ami magával a Fidesszel. Csak hogy belőlük még a rutin és a tapasztalat is hiányzik.

Régi és aljas receptet követ a Fidesz. A vezérfilozófia nem valami nagy konzervatív eszme, sokkal inkább egyetlen mondat és a hozzá tartozó megfejtés.

Ha az emberek választhatnak egy korrupt és egy idióta közül, mindig a korruptat fogják választani

– így semmi más dolguk nincs is, mint az ellenfeleikről bebizonyítani, hogy idióták és nevetségessé tenni az ellenzéki politikusokat. Ezért a lejáratókampányokat csúcsra járatják.

Most éppen a méhlegelőket vették célba. Ugyanis egy kis hazugsággal könnyen el lehet hinteni azt a narratívát, hogy Karácsony nem kaszáltat, hanem ahol gaz van, oda kitesz egy táblát, hogy ez méhecske legelő. Persze ebben az olvastban így valóban idióta a főpolgármester.

Csakhogy ezt nem hogy nem Karácsony találta ki, hanem széles körü konszenzus és egy szakma képviselői dolgozták ki a módszertant, hogyan lehet Budapesten meghonosítani vadvirágokat, ahol a méhek és más rovarok el tudnak bújni, táplálékot tudnak szerezni.

De most komolyan valaki azt gondolja, hogy az lenne a spórolás hogy egy parkot teljesen lekaszál a Főkert csak néhány négyzetméternyi foltot hagynak ki?

Ha ott az ember, ott a felszerelés akkor ez nem igazán spórolás. De mindegy a Fidelitas fullba tolja.

Ilyen vadon hagyott részeket nemcsak Budapesten találni, hanem fideszes városokban is előfordulnak, így például a székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András is óvatos kritikával illette a fidelitasokokat, amikor a 444.hu-nak hétfőn azt nyilatkozta, hogy “a városlakóktól csak azt kérjük: fogadják el, hogy igenis mindennek lehet egy kis helye a környezetünkben, és nem csak az önös érdekek és énközpontú szemlélet röghöz kötése az egyetlen irány”.

Hétfőn este a FŐKERT pedig egy higgadt, de pontosan érthető posztban magyarázta el a tájékozatlanoknak, mi is a céljuk ezeknek a “méhlegelőknek”.

Az „önkéntes közterületi parkgondozásról” azt írták, hogy szívesen segítenek megérteni a rovarbarát területünk növényvilágát, és szívesen adnak szakmai tanácsot is.

A Fidelitas tagjai például úgy használtak fűkaszát, hogy nem értenek hozzá. A FŐKERT közleményét értelmezve úgy tűnik, a kormánypártiak hibáztak, hogy kaszálékot hagytak a területen, belevágtak fák törzsébe ezzel kitéve őket a fertőzésveszélynek, műanyag zsákba gyűjtötték a levágott kaszálékotés a hulladékot hagytak a területen.

Mi csak annyit teszünk hozzá kedves Fidelitas:

Mi van akkor ha a korruptak és az idióták is ti vagytok? Akkor kit fog választani a választó?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: