Orbán Viktor, 2020. 06. 12. - Fotó: O.V. közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szocialista Ujhelyi István szerint: Magyarország az utolsó az uniós covid-igazolványhoz való csatlakozásban.

Egyetlen olyan uniós tagállam van jelenleg, amely még nem csatlakozott az uniós digitális covid-igazolvány rendszeréhez, de még csak műszakilag sem kész arra, hogy része legyen a hálózatnak – ez derül ki az Európai Unió legfrissebb adataiból.

Ez súlyos mulasztás, súlyos kormányzati hiba, amely a magyar emberek szabad mozgását és a magyar gazdaság újraindulását is érdemben korlátozza.

A Fidesz-kormány az elmúlt napokban sunnyogva ismerte el, hogy csúszik a covid-igazolvány digitális verziójának teljeskörű, magyarországi működése.

Azt állították, hogy a fejlesztés ugyan elkészült, az adatok frissítése okán azonban a bevezetésre – szemben a korábbi ígéretükkel – csak a hónap végén kerülhet sor. Nem lennénk meglepve, ha most is valami „terheléses támadásra” hivatkozva próbálnák meg leplezni saját alkalmatlanságukat, vagy tudatos aljasságukat.

Tény, hogy az Európai Unió huszonhét tagállamából huszonhatban sikeresen lezárult a tesztelés fázisa, ebből a kormány hibája miatt egyedül Magyarország maradt még csak ki. Huszonhét tagállamból tizenhét már összekapcsolódott az uniós rendszernek köszönhetően és már a gyakorlatban is alkalmazza a digitális covid-igazolványt, a többi tagállam pedig folyamatosan csatlakozik a hálózathoz.

Azzal, hogy a magyar rendszer alkalmassá tétele késik, Magyarország kimarad a turizmus újranyitásából, a késlekedés pedig súlyos milliárdokban is mérhető kárt okoz az ágazatban dolgozó magyaroknak.

Ugyancsak a Fidesz-kormány érdekérvényesítő képességének gyengeségét jelzi, hogy az Európai Gyógyszerügynökség még mindig nem kapta meg az orosz vakcinagyártótól a SzputnyikV oltóanyag tesztadatait, így az uniós engedélyeztetése is hónapokkal csúszhat.

Ha a magyar kormány számára valóban fontos lenne a magyarok érdeke, akkor haladéktalanul közben járnának az orosz partnerüknél – és a kínai vakcinagyártónál is – annak érdekében, hogy az európai engedélyeztetéshez szükséges adatok mielőbb eljussanak az Unióhoz.

Kevesebb propaganda, több kormányzati munka – erre van szüksége az országnak!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: