Budapest, 2016. október 28. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a 180 perc címû mûsorban 2016. október 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A június 10-ei Kormányinfón Orbán Viktor is részt vett, és érdekes dolgot állított, melyről az ismert lap bebizonyította, hogy ordas nagyot hazudott.

A Válasz Online idézte fel, hogy a miniszterelnök a 100 leggazdagabb magyar idei kiadványát úgy értékelte, hogy a szereplők 80 százaléka még mindig baloldali.  „Messze vagyunk még a kívánatos egyensúlytól”  – tette hozzá.

Az állítás igazságtartalmának vizsgálata után a lap arra a következtetésre jutott, hogy a miniszterelnök nem mondott igazat.

De minimum óriásit tévedett, ugyanis a valóság az, hogy a százas lajstromból legfeljebb 14 főnek van szoclib múltja vagy ellenzéki jelene  – de az ő többségük is betagozódott már a NER-be – olvasható a cikkben.

Három halmazba soroltak a gazdagokat, néhány példa zárójelben:

Az elsőbe kerültek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének feltétlen hívei és haszonhúzói (Mészáros Lőrinc, Szíjj László, Tiborcz István, Wáberer György).

A másodikba a jobbos hatalom ama csúcsragadozói, akik valamiért kipottyantak a bizalmi körből (Simicska Lajos, Spéder Zoltán, Rákosi Tamás).

A harmadikba részben azok az üzletemberek, akik már akkor konzervatívok voltak, amikor a Fidesz még nem, továbbá, akik – a NER másodvonalaként – egyértelműen kötődnek a hatalmi struktúra felsőbb szintjeihez (Béres József, Felcsuti Zsolt, Bárány László).

A negyedik pontban „gyülekeznek” a klasszikus kétkulacsos játékosok (Csányi Sándor, Nagy György, Kedves Ferenc).

Az ötödikben a politikai oldalak mentén beazonosíthatatlan nagyvállalkozók (Gattyán György).

A hatodikban pedig a baloldaliként elkönyvelhető aktorok (Bige László). Akárhogy is számolunk, nem jön ki a matek. Bár lehet, hogy Orbán Viktor mindenkit “baloldalinak” tart, aki nem ért egyet minden egyes szavával.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: