Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A humoristának támadt néhány gondolata Galla Miklós Karinthy-gyűrűjének visszavonása kapcsán.

Galla Miklóstól visszavonták Karinthy-gyűrűjét, mert a humorista „tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével” a Gallának megküldött e-mailes tájékoztatás szerint.

Ez a legnagyobb elismerés, amit humorista kaphat, és úgy volt, idén Galla kapja. Most meggondolták magukat.
Ennek kapcsán Kőhalmi Zoltán most nyilvános Facebook-posztban kéri az MTVA vezérigazgatóját, Dobos Menyhértet, hogy tájékoztassa az elvárt viselkedésről.

Mivel a díjat a mai napig nagy becsben tartom, (egyszer betörtek hozzánk, de nem találták meg, máskor meg nekem kellett visszalopnom a kislányom babaházából), semmiképpen sem szeretnék olyasmit tenni vagy nyilatkozni, amivel utólag érdemtelenné válnék a díjra. Kérném, küldje el írásban, mit tehetek, és mit nem, illetve szívesen vennék egy általános iránymutatást, ha esetleg váratlan helyzetbe kerülnék, és önálló gondolatokat kellene megfogalmaznom – írja Kőhalmi.

Azt is javasolja az MTVA-nak, hogy világítsák át az összes többi díjazottat is, melyben segítségükre lehet „hogy mindegyikükről számos leleplező erejű hangfelvétel készült, ahol hosszan fejtik ki saját nézeteiket, valaha ezt nevezték Rádiókabarénak.” E felvételek megszerzésében, mint írja, szívesen segít is, az MTVA-nak ugyanis aligha vannak meg az archív anyagok, 2010-ben ugyanis az új vezetése kihajította a Rádiókabaré archívumát.

Szó szerint a folyosóra dobálták a szalagokat, kizárólag a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével összeegyeztethető módon. Szerencsére volt olyan munkatárs, aki az utolsó heteiben nem sajnálta a fáradságot, és amit tudott, bedigitalizált. Megkaptam tőle, úgyhogy nekem elég sok minden megvan, oda tudom adni – zárja sorait a, mint fogalmaz, „pillanatnyilag” Karinthy-gyűrűs humorista.

Forrás: 24.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: