Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha valamivel megbuktatták a Gyurcsány-Bajnai kormányt az az egészségügy volt. Most olyan súlyos hibát vétett Orbán, ami kismiska a volt SZDSZ-es Horváth Ágnes ámokfutásához képest.

Sajtóinformációk szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma több kórház bezárására, számos városi kórház leépítésére készül. Egy kiszivárgott munkaanyag szerint az országos aktív ágyszám 2472-vel csökkenne.

Vagyis Orbánék kórházbezárásokra készülnek, méghozzá a választások előtt. Ez pedig olyan súlyú ügy, amibe még egy szilárd kormány is belebukik, de az Orbán-kabinet, aminek már így is kifelé áll a rúd ezzel rituális öngyilkosságot követ el.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz-kormány botrányos egészségpolitikájának kudarca, hogy kórházak bezárására készülnek, miközben az lakossághoz közeli egészségügyi ellátórendszert hagyják szétesni.

Az elmúlt 10 évben sem a háziorvosi, sem a járóbeteg-ellátó, sem az otthoni szakápoló rendszer fejlesztése nem történt meg.

Épp az elmúlt hónapok keserű, járványban szerzett tapasztalatai mutatták meg, hogy mennyire szükség lenne egy normális, európai színvonalon működő egészségügyi ellátórendszerre.

Orbánék azonban most sem a megoldást keresik, hanem dilettáns módon, érdemi egyeztetés nélkül úgy nyúlnak hozzá az egészségügyi rendszerhez is, hogy az sem a betegek, sem az ellátásban dolgozók számára nem elfogadható.

Mi, európai magyarok a 2022-es választás után, ha megszabadultunk Orbánéktól úgy fogjuk újjáépíteni a Fidesz által tíz év alatt lerombolt egészségügyet, hogy az biztonságos és korszerű ellátást nyújthasson valamennyi magyar állampolgárnak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: