Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Megosztom másokkal is:
  • 179

Nem tudjuk, mi történhetett Hadházy Ákossal, de nem ezt szoktuk meg tőle.

Nem tagadom, azt gondolom, hogy Hadházy hatalmas politikai hibát vétett akkor, amikor a Momentum jelöltjeként bejelentkezett Zuglóba.

Egyrészt, mert nem sok helyi kötődése van, másrészt azért, mert Tóth Csaba a regnáló MSZP-s képviselő már többször sikeresen legyőzte a Fideszt ebben a körzetben.

Bármelyik jelölt nyer, az összefogás bizonyosan elveszít egy értékes politikust.

Hadházy hibát követett el, hiszen egy beágyazott népszerű helyi jelölttel szemben nehéz lesz megnyernie az előválasztást, márpedig ha nem nyer, könnyen lehet hogy nem lesz tagja az új parlamentnek.

Könnyen lehet, hogy azzal, hogy elfogadta a Momentum ajánlatát sikerült kifociznia magát a parlamentből. Pedig ha tisztességesen, bevetve az országos népszerűségét elindul egy fideszes nagyvad ellen, olyan plusz körzetet hozhatott volna az ellenzéknek, ami akár a mérleg nyelve lehetne.

Ehelyett egy már győztes körzetben próbál mandátumot szerezni egy helyben népszerű jelölttel szemben.

Talán ez lehet az oka annak, hogy hisztizni kezdett az MSZP-Párbeszéd jelöltbejelentője után.

A tegnapi eseményen támogatásáról biztosította Tóth Csabát Karácsony Gergely:

 A főpolgármester szerint „habár voltak vitáik a Zuglót jelenleg is képviselő szocialista politikussal, aki az MSZP-Párbeszéd mellett a DK támogatását is élvezi az előválasztáson, mégis úgy gondolja, hogy olyan emberre kell bízni a választókerületet, aki annyira ismeri Zuglót, mint Tóth Csaba”.

Erre reagát hisztizve Hadházy úgy, hogy:

Nem tagadom, kicsit lehangol, hogy a napokban több parlamenti párt és az egyik miniszterelnök-jelölt is bejelentette, hogy ezt a politikust támogatja az előválasztáson.

Mint fogalmazott: Sajnos egyébként a sorozatos visszalépések miatt az előválasztás kezd ugyanúgy színjáték jelleget ölteni, mint ahogy színjáték a fideszes parlament, és ez nagyon rossz irány. Ebben a helyzetben komolyan át kell gondolni, hogy ebben szomorújátékban érdemes-e szerepet vállalni. Nekem szerencsére nem a pártok elnökségeit kell meggyőznöm, hanem a választókat.


Megosztom másokkal is:
  • 179

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --