Pénz - Fotó: Napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a gazdasági válságnak legkiszolgáltatottabb, alacsony jövedelmű emberek, mivel az árak drasztikus emelkedése nem a “horizonton van”, hanem hosszú ideje a magyar valóság része.

Április után ugyanis májusban is 5,1% volt az infláció és egy év alatt az egyes élelmiszerek, az étolaj 24,6, a tojás 8,7, a margarin és a száraztészta 7, a liszt 6,3, a gyümölcs- és zöldséglevek 6,2, a rizs 6,1, valamint a munkahelyi étkezés 6,6 százalékkal drágultak, amivel már rengetegen nem képesek lépést tartani.

Ezzel nyolc és fél éves rekordszinten az infláció – csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!

A miniszterelnök fizetésemelése valószínűleg fedezi a Karmelita menzájának áremelését, azonban a 3 + 0,6%-os nyugdíjemelés és a 3,67%-os minimálbér-emelés is csak arra volt elég, hogy azt a dolgozók és az idősek az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban.

Ebben a helyzetben elfogadhatatlan, hogy a Fidesz Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizettesse meg a válságnak kiszolgáltatott emberekkel!

Az MSZP “Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjának hangsúlyos eleme a tisztességes megélhetés biztosítása, ezért az MSZP azt akarja, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 5 százalékra, azon kívül pedig minden más élelmiszeré 18 százalékra csökkenjen!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: