Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor most teszi lehetetlenné a gyerekszülést! Amellett, hogy az eddigi legnagyobb kórházbezárásra készül a kormány, épp elintézi, hogy vidéken a szülő nők 70%-ának hosszú kilométereket kelljen vajúdva utaznia a megyei kórházakba.

Az RTL-hez eljutott dokumentum szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság egy múlt heti jelentése szerint 7 kórházban megszűnne az aktív betegellátás, további 13 kórházban pedig nem végeznének műtéteket a jövőben.

Országosan 2500 aktív betegágy szűnne meg.

Közben megy a szómágia a „nem zárnak be kórházak, csak átalakulnak” szöveggel.

De ami ennél is durvább, hogy a dokumentum szerint a kisvárosi kórházakban csak nappal szülhetnének a nők, ügyeleti időkben a nagyobb, megyei kórházakba irányítanák őket.

A dokumentum szerzői épp csak azzal nincsenek tisztában, hogy a nem programozott, azaz a spontán szülések több mint kétharmada minden eddigi ismeret szerint éjjel történik.

Egy 2005 és 2014 között több mint 5 millió szülés adatait elemző brit kutatás eredménye szerint például a csecsemőknek csak 28,5%-a született reggel 9 és délután 5 között, míg 71,5%-a délután 5 és reggel 9 között jött a világra.

A PLOS ONE tudományos folyóiratban publikált tanulmány eredményei azt mutatták, hogy ezen belül is a legtöbb spontán születés hajnali 1 és reggel 7 között zajlik, jellemzően hajnali négy körül.

Ennek fényében több mint botrányos ez a tervezet, mert akár 50-70 kilométert is utaztatja majd a kormány a vajúdó nőket a megyei kórházakba, amit jó esetben saját autóval megtehetnek, ha pedig nem, akkor fizethetik a 10 ezreket a taxira vagy terhelhetik le a mentőszolgálatot.

Egyszerűen érthetetlen ez az egész!

Azonnali választ várok Orbántól és Káslertől az ágyak megszüntetésével kapcsolatban akkor, amikor a járvány alatt elmaradt vizsgálatok és műtétek miatt várhatóan megugrik a krónikus betegek száma! Szintén magyarázatot kérek az összes szülés előtt álló nő nevében erről az égbekiáltóan botrányos utaztatási tervről!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: