Szabó Tímea, Párbeszéd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Akkora keresztények ugyanis a propagandista urak, hogy a Római Katolikus Pápa kereszténységét kérdőjelezik már meg.

Aki a fenti mondatra azt hinné hogy vicc, ki kell ábrándítsam nemigen. Ez olyan mint amikor egy barátom szólt, hogy hallottad, hogy Orbán hátsó kertjében football stadiont építenek? Mondtam neki hogy hagyjon az ökörségeivel. De a valóság aztán velem is szembejött.

Éppen így volt ez most is: a részletekért kattinson ide.

Erre reagált Szabó Tímea méghozzá nem is akárhogyan:

2016-ban Bencsik András és Bayer Zsolt fő Békemenet szervezők mindketten megkapták Orbán Viktor kormányától a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetést.

Az a Bencsik, aki most “keresztényellenesnek” titulálta Ferenc pápát, és az Bayer, aki néhány éve “demens vénemberként” írta le a katolikus egyház vezetőjét.

Megnéztem, mit is jelent pontosan ez a Magyar Érdemrend lovagkereszt, és többek között a következőt találtam a Wikipédián:

“A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét olyan személyeknek ítélnek oda, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi értékek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytatnak.”

Aha, tehát Bencsik és Bayer, akik nyilván a keresztény-konzervatív értékek nevében pocskondiázzák Ferenc pápát, “példamutató tevékenységet folytatnak”. Mindezt az “egyetemes emberi értékek gyarapítása érdekében”.

Nincs több kérdésem. Persze mélyen “meg vagyok döbbenve”, hogy Ferenc pápa nem akar ezzel a sleppel találkozni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: