A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valóban ezt a kultúrát akarja a Fidesz Budapestre hozni?

Orbán hőn áhított elitegyetemén a kínai Fudan egyetemen vannak bajok. Nem állítjuk, hogy a most leírt eset mindennapos, de az tény, hogy észre kell venni a riasztó jeleket.

A Népszava számolt be róla, hogy kínai sajtóhírek szerint hétfőn őrizetbe vették a sanghaji Fudan Egyetem egyik oktatóját, mert a gyanú szerint az egyetem kampuszán meggyilkolta egy kollégáját.

A kínai állampárt irányítása alatt álló Global Times arról írt, hogy egyelőre zajlik a nyomozás az ügyben, míg a Greater China Journal szerint az egyetem egyik matematikaprofesszora, Csiang Venhua késelte halálra a Kínai Kommunista Párt intézménybe kinevezett párttitkárát, Vang Jongcsent.

A beszámolók szerint a tanszék elégedetlen volt Csiang oktatói teljesítményével, és ki akarták rúgni, de Csiang úgy érezte, erről Vang tehet. Csiang a rendőrségnek beismerte a tettét, és elmondta, hogy Vang évek óta rosszul bánt vele, és elege lett.

Ezt már csak mi tesszük hozzá, hogy nem ismerjük a részleteket, de éppen elég emlékünk van kinevezett párttitkárokról és arról, hogy mi mehet egy ilyen légkörben.

Persze könnyen lehet hogy a professzornak egyéb mentális zavarai is voltak, de az is lehet, hogy egyszerűen a folytogató politikai légkört nem bírta tovább elviselni.

Mindenesetre ez nem hiányzik Budapestre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: