Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP európai parlamenti képviselőjének megjelent vasárnapi nyílt levele közösségi oldalán.

Csak a tolvaj fél az elszámoltatástól

– beszélt nyíltan az MSZP-s politikus vasárnapi írásában.

Benne olyan témákat érint, mint az uniós újjáépítési alap. Ezzel kapcsolatban megjegyzi: „Az önös, rövid-távú politikai célból belengetett orbáni vétó és az azzal való fenyegetés nem volt más, mint egy kristálytiszta és egyértelmű beismerő vallomás. Csak a tolvaj fél az elszámoltatástól.”

Második pontként a jogállamisági mechanizmusról ír, amely idén január 1-jén lépett hatályba, és amellyel kapcsolatban a tavaly decemberi uniós állam- és kormányfői csúcsot követően a magyar miniszterelnök győzelmi híradásait fújták.

„Azt harsogták, hogy a kormányfő győzött, a csata eldőlt, a brüsszeli támadásokat és terveket földre vitték. Na, persze” – írja Ujhelyi posztjában.

Írásában arra is kitér Ujhelyi, hogy „Orbán még időt sem nyert azzal, hogy a jogállamisági mechanizmust megtámadta az Európai Unió Bíróságán, hiszen az Európai Bizottság, és maga Ursula von der Leyen, a testület vezetője személyesen is számos alkalommal egyértelművé tette, hogy 2021. január 1-e után egyetlen egy ügy sem merül a feledés homályába. Tik-tak.”

Hozzátette: „Az Európai Unió Bíróságának döntéséig ráadásul csak tovább szorul a hurok, ugyanis hamarosan hivatalosan is kiderül, hogy az Európai Unió Bírósága gyorsított eljárásban tárgyalja a jogállamisági mechanizmus ügyét.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: