Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csak azért, nehogy meglepetés érje a kormánnyal szemben politizálókat, számoljanak annak lehetőségével, hogy a Fidesz minden alkalommal lehallgatja és megfigyeli őket – mondta Harangozó Tamás MSZP-s képviselő Czeglédy Csaba esete kapcsán.

Ha valaki ellen büntetőeljárás zajlik, akkor persze előfordulhat, hogy a hatóságok titkosszolgálati módszerekkel megfigyelik.

Ha azonban nem ez a helyzet, hanem azért követnek egy személyt így, mert politikai ellenfél, vagyis a kormány politikai okokból képes és hajlandó felhasználni a nemzetbiztonsági, illetve rendőrségi szerveket, akkor az egyrészt bűncselekmény, másrészt a dolgok legalja lenne.

Így reagált a Klubrádiónak nyilatkozva Harangozó Tamás, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának MSZP-s tagja arra, hogy szombaton kiderült, Czeglédy Csabát titkos rendszámú autót használva figyelte a rendőrség.

Harangozó megjegyezte, Varga Judit igazságügyi miniszter idén április közepéig, vagyis alig több mint negyed év alatt, csaknem ötszáz nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtést engedélyezett, ami a szocialista képviselő szerint elég ijesztő szám.

Harangozó szerint amúgy nem sok értelme lenne, ha a kormány állami titkosszolgálati eszközöket vetne be egy ellenzéki politikus ellen, mert az erről szóló döntésnek úgyis nyoma maradna, ami aztán egy kormányváltás esetén büntetőeljárást alapozhatna meg.

„Másrészt az UD Zrt. ügye óta pontosan tudjuk, hogy a Fidesztől nem áll messze, hogy magán biztonsági cégek igénybe vételével is intézzék a dolgaikat” – fogalmazott.

Egyben biztos lehet mindenki, az, aki a jelenlegi hatalommal szemben politizál, például képviselőjelöltnek indul, jobban teszi, ha úgy áll hozzá, arra készül, hogy őt minden alkalommal lehallgatják és megfigyelik, és akkor nagy meglepetés nem érheti – tette hozzá az MSZP parlamenti képviselője.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: