Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP-nek természetesen viszont van megoldási javaslata. Reméljük ezt is megfogadja a kormány, mint a Covid elleni védekezési javaslatait a szociknak.

Az MSZP szerint: Azt nem lehet tudni, hogyan viselte meg a gazdasági válság a “munkavállalóként bérből és fizetésből élő” Orbán Viktort, mivel a fizetése még a válság alatt is növekedett és így már bruttó 2,7 millió forintot keres havonta, papíron.

Azt azonban tudjuk, hogy a válságnak legkiszolgáltatottabb alacsony jövedelmű embereknek – tehát nem a miniszterelnöknek – hónapról hónapra egyre nehezebb biztosítaniuk a megélhetésüket az emelkedő árak miatt.

Az áprilisi 5,2%-os infláció már így is rengeteg embert állít megoldhatatlan kihívások elé, és az előrejelzések szerint a gabona és a liszt további drágulására is számítaniuk kell.

A miniszterelnök fizetésemelése valószínűleg fedezi a Karmelita menzájának áremelését, azonban a januári nyugdíjemelés és a februári minimálbér-emelés is csak arra volt elég, hogy azt a dolgozók és az idősek az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban.

 Ha Orbán Viktor valóban tudná, hogyan viseli meg a válság a bérből és fizetésből élőket, akkor érdemi segítséget nyújtana a nehéz helyzetben lévőknek. Ehelyett azonban Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a válságnak kiszolgáltatott emberekkel.

Az MSZP szerint ez elfogadhatatlan, ezért azt javasolja, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 5 százalékra, azon kívül pedig minden más élelmiszeré 18 százalékra csökkenjen!

Orbán Viktor csúfot űz a támogatásra szoruló emberekből azzal, hogy közel 3 milliós fizetéssel a zsebében álságos módon saját magát is a gazdasági válság áldozatának próbálja meg beállítani.

A miniszterelnöknek a cinikus képmutatás helyett az emberek problémáinak megoldásán kellene dolgoznia és támogatnia kellene az MSZP érdemi segítséget nyújtó javaslatát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: