Ítélet idő - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miután már kezdtük megszokni a nyárias időt, ma ismét megmutatja az erejét a természet zivatarokkal, jégesővel és erős széllel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Megtévesztően kellemesen indul a nap, hiszen napközben jellemzően közepesen, az ország egyes részein átmenetileg erősen felhős idő valószínű, emellett rövidebb-hosszabb időre mindenütt kisüt a nap.

AZONBAN ELSŐSORBAN AZ ORSZÁG ÉSZAKKELETI, KELETI FELÉN, VALAMINT A NYUGATI MEGYÉKBEN FORDULNAK ELŐ ZÁPOROK, KÉSŐ DÉLELŐTTŐL ELSZÓRTAN ZIVATAROK IS, MÁSUTT KISEBB A CSAPADÉK ESÉLYE.

Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, a zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

A Budapest–Békéscsaba vonaltól északkeletre, illetve a Nyugat-Dunántúlon a záporok mellett elszórtan zivatarok kialakulása várható. Nagyobb számban leginkább az Északi-középhegység középső és keleti tájain számíthatunk a déli óráktól zivatarokra, melyek délután fokozatosan dél, délkelet felé terjednek.

AZ UTÓBBI TÉRSÉGBEN ZIVATARBAN HELYENKÉNT JELENTŐSEBB MENNYISÉGŰ (RÖVID IDŐ ALATT AKÁR 20 MILLIMÉTER FELETTI) CSAPADÉK, JÉGESŐ VÁRHATÓ, EGY-EGY HELYEN VIHAROS, 60-80 KILOMÉTER PER ÓRÁS SZÉLROHAM IS ELŐFORDULHAT.

Zivatarban, illetve akár erősebb záporban 60 km/óra fölé erősödő szél, kisebb méretű jég néhol máshol is kialakulhat. Az esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Forrás: Index

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: