Megosztom másokkal is:

Utoljára a pünkösd utáni első munkanapon, kedden jelentkezett az operatív törzs. Kiss Róbert alezredes akkor elmondta, hogy az operatív törzs már csak készültségi üzemmódban működik majd. A mai napon azonban esedékes a megszólalásuk.

Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth rádió vendégeként beszámolt néhány járványügyi adatról. Orbán a rádióban elárulta, ma jó napunk van, mivel a lélegeztetés nélkül kórházban ápolt betegek száma ezer alá csökkent, illetve 121-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint mondta, csütörtökön 117 ezren kapták meg második oltásukat és 25 ezren az elsőt. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy nagy kihívás az egészségügy számára az oltás megszervezése. Mint mondta, Magyarország még az Egyesült Államoknál is jobb eredményt ér el az első oltások tekintetében.

Az indiai mutáns jelenleg már Magyarországon is jelen van – jelentette ki György István.

Az embereket György István arra kéri, hogy ne a közösségi immunitásban bízzanak, mert ez akár emberéletekbe is kerülhet. Hozzátette, hogy az oltóbuszok is járják az országot továbbra is, valamint érkezett még Pfizer-vakcina első és második körös oltásra is. 280 ezer AstraZeneca érkezett, valamint Moderna is, de ezeket második körös oltásokra biztosítják. 84 ezer Janssen vakcina is érkezett a hazánkba. A külhoni magyarokat szintén oltásra buzdította.

“Ne feledjék az oltás életet ment” – mondta az államtitkár.

Kiss Róbert alezredes a sajtótájékoztatón a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozatáról beszélt részletesebben.

Müller Cecília elmondta, hogy a harmadik hullám lecsengőben van Magyarországon. A hír bizakodásra ad okot. A járványügyi adatok javuló tendenciát mutatnak továbbra is. 121 ember szorul továbbra is lélegeztetőgépre. Az egyéni védelem fontosságáról is beszélt az országos tisztifőorvos, arra kéri azokat, akik még nem oltakoztak, hogy éljenek a lehetőséggel.

A fertőzöttek átlagéletkora 42 év, míg a gyógyultaké 43. A fertőzöttek száma egy hét alatt 39 százalékkal csökkent. A legkevesebb esetet Nógrád, Somogy és Tolna megyékben azonosították.A legnagyobb arányú csökkenés Somogy megyében tapasztalható. Növekedés egyedül Vas megyében tapasztalható 9 százalékkal. Az elhunytak átlagéletkora 74 év.

Az indai mutánssal kapcsolatban elmondta, hogy két esetet azonosítottak, ez a két személy nem járt külföldön, tehát járványügyi vizsgálat során nem derült ki, hogyan történt a fertőzés. Állapotuk nem súlyos, egyikük kórházi ellátásra szorult, ám gépi lélegeztetésre nem. Egyre több publikáció jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy a vakcinák az indai mutánssal szemben is védelmet nyújtanak. Müller Cecília újra felhívta a figyelmet, hogy ne gondolkodjanak, hanem oltassák be magukat.

Forrás: Blikk


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --