Megosztom másokkal is:

Erről árulkodik az eszeveszett hatalomátmentési kísérlet is.

Nem arról vna szó, hogy letettek volna a hatalomról – mert arra igen is lenne igény, nem is kicsi – hanem kezdik belátni, hogy nem fogják tudni megnyerni a 2022-es parlamenti választásokat.

Sötét talány az, hogy mi fog történni abban a pillanatban, amikor a rendszer megbukik. Hány embert fog az utcára trombitálni a Fidesz, milyen üzemmódba kapcsolják a darálókat a minisztériumokban és mi mindent követnek el annak érdekében, hogy megnehezítsék az új kormány hivatalbalépését.

Nagyon észnél kell lennie a baloldalnak azon a napon amikor megszületik az eredmény. De egy biztos, a Fidesz már most készül a bukásra. Sőt mondhatnánk azt, hogy ez az A forgatókönyv.

Erről szól az egyetemek alapítványokba szervezése. Nem csak az egyetemeket nyúlják le, hanem az alapítványokat kitömik egyéb közvagyonnal is, mint a MOL részvényei és nemzeti ingatlanok.

De az is beszédes, hogy a legsikeresebb húzónevek már el sem indulnak egyéniben a választásokon. Nem kockáztatják meg azt, hogy megveressék a megmaradt neveiket.

Például hegyvidéken, ami amúgy a Fidesz legerősebb budapesti körzete nem a húzó Gulyás Gergelyt indítja a kormánypárt, hanem a futottak még Fürjes Balázst, aki épp most nullázta le minden hitelét a Fudan egyetem ügy kapcsán.

Beszédes.

Ha ennek az írásnak van üzenete akkor az, hogy elöttünk az ellenzéki tábor előtt nagyobb kihívás áll most, mint sejtjük.

Nem csak meg kell nyernünk a választásokat. Sőt, úgy tűnik a feladatnak ez lesz a könnyebb része, hanem biztosítani kell, hogy a demokratikusan megválasztott új kormány hivatalba is tudjon lépni és képes legyen kormányozni is.

Ehhez nyílván népszavazásokon és utcai kiállásokon keresztül fog vezetni az út. Készülődni kell lélekben erre.


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --