Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Erről árulkodik az eszeveszett hatalomátmentési kísérlet is.

Nem arról vna szó, hogy letettek volna a hatalomról – mert arra igen is lenne igény, nem is kicsi – hanem kezdik belátni, hogy nem fogják tudni megnyerni a 2022-es parlamenti választásokat.

Sötét talány az, hogy mi fog történni abban a pillanatban, amikor a rendszer megbukik. Hány embert fog az utcára trombitálni a Fidesz, milyen üzemmódba kapcsolják a darálókat a minisztériumokban és mi mindent követnek el annak érdekében, hogy megnehezítsék az új kormány hivatalbalépését.

Nagyon észnél kell lennie a baloldalnak azon a napon amikor megszületik az eredmény. De egy biztos, a Fidesz már most készül a bukásra. Sőt mondhatnánk azt, hogy ez az A forgatókönyv.

Erről szól az egyetemek alapítványokba szervezése. Nem csak az egyetemeket nyúlják le, hanem az alapítványokat kitömik egyéb közvagyonnal is, mint a MOL részvényei és nemzeti ingatlanok.

De az is beszédes, hogy a legsikeresebb húzónevek már el sem indulnak egyéniben a választásokon. Nem kockáztatják meg azt, hogy megveressék a megmaradt neveiket.

Például hegyvidéken, ami amúgy a Fidesz legerősebb budapesti körzete nem a húzó Gulyás Gergelyt indítja a kormánypárt, hanem a futottak még Fürjes Balázst, aki épp most nullázta le minden hitelét a Fudan egyetem ügy kapcsán.

Beszédes.

Ha ennek az írásnak van üzenete akkor az, hogy elöttünk az ellenzéki tábor előtt nagyobb kihívás áll most, mint sejtjük.

Nem csak meg kell nyernünk a választásokat. Sőt, úgy tűnik a feladatnak ez lesz a könnyebb része, hanem biztosítani kell, hogy a demokratikusan megválasztott új kormány hivatalba is tudjon lépni és képes legyen kormányozni is.

Ehhez nyílván népszavazásokon és utcai kiállásokon keresztül fog vezetni az út. Készülődni kell lélekben erre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: