Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Propagandainterjút küldött válaszként Müller Cecília arra a kérdésemre, hogy kik számítanak Magyarországon a koronavírus áldozatai közé.

Miközben a kormány folyamatosan kétségbe vonja a halálozási adatok nemzetközi összehasonlíthatóságát és Európa legsikeresebb járványkezeléséről beszél, nem hajlandóak elárulni a COVID-halálozás definícióját.

A járvány elmúlt évének legabszurdabb válaszát küldte Müller Cecília arra a kérdésemre, hogy kiket számít Magyarország a koronavírus áldozatai közé.

A tisztifőorvos Orbán Viktor január 8-i propagandainterjúját linkelte be válaszként – eszerint egy járványszakmai kérdésben Orbán Viktor kompetensebb, mint az országos tisztifőorvos.

Az interjúban elhangzottak szerint a hivatalos definíció ma Magyarországon így hangzik: “Magyarország mindenkit bekönyvel, aki egyébként fertőzött volt, még ha nem is a COVID-tól halt meg.”

 Csakhogy a WHO kifejezett ajánlása az, hogy a koronavírustól teljesen függetlenül (például autóbalesetben) elhunyt COVID-fertőzöttek ne kerüljenek be a statisztikába.

A kormány és Müller Cecília ugyanakkor nem hajlandó elárulni, hogy a WHO-ajánlással szemben Magyarország valóban minden igazolt fertőzöttet beszámít-e, függetlenül attól, mi volt a halál oka, és egyáltalán ki számít fertőzöttnek.

Felháborító, hogy miközben világszinten élen járunk a lakosságarányos koronavírus-halálozásban, alapvető információkat titkolnak el előlünk, és a propaganda irányítja a védekezést Magyarországon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: