Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 639 299, közülük 2 727 165-en már a második oltást is megkapták.

426 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 573-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 213-ra emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 630 976, míg az aktív fertőzötteké 138 384-re csökkent. 2259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen. Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra, 81%-uk meg is kapta azt. Ma is folytatódik a regisztráló és időpontot foglaló 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon.

Őket kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot! Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca-oltásokat az időpontfoglalóban, illetve keddig még kevés Pfizert is annak, akik sms-t kapott. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak köszönhetően a hazánkba érkezett bőséges szállítmányoknak.

A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal folytatják az oltást. Már ingyen le lehet tölteni azt a – jelenleg tesztüzemmódban működő – mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: