Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem akárki szólt nyílt levélben Karácsony Gergelyhez. A levelét változtatás nélkül közöljük.

? VASÁRNAPI NYÍLT LEVÉL ?
Gergő, rám számíthatsz!
✅ Olyan országban akarok élni, amilyet Karácsony Gergely tegnap felfestett. Ahol végre szabadság, béke és – hogy kikopott ez a szó az elmúlt tíz évből – emberség uralkodik. Ahol nem egy szűk pártelit dönti el, hogy ki igazi magyar, ki valódi hazafi, hogy ki kaphat trafikot, ki indulhat uniós pályázaton, ki vehet egyáltalán levegőt.

Én is olyan Magyarországot akarok, ahol nem egy 1 százaléknyi kiváltságos elit ural mindent, hanem amelyben végre a 99 százalék javát szolgálják a kormányzati döntések. Szívmelengető volt hallgatni Karácsony Gergelyt, ahogyan a köztársaság újjáépítéséről, a jogállamiság helyreállításáról, a jóvátételről beszélt. Szavaiban nyoma sem volt gyűlöletnek, arroganciának, a másként gondolkodókkal szembeni indulatnak. A humánum hangján szólt. De rég hallottunk ilyet.

✅ Ha van valaki, aki végre megnyugvást hozhat ennek a szellemi polgárháborúba sodort országnak, akkor Karácsony Gergely az. Ha van valaki, aki nyitottságával és – sokat támadott, de épp kiemelkedő értékének számító – kompromisszumkészségével végre be tudja temetni a narancsvihar után maradó árkokat, akkor Karácsony Gergely az. Mert jövőre nem egyszerű kormányváltásra, hanem korszak- és rendszerváltásra van szükség. Az ország és a nemzet újraegyesítésére, a haza testét csontig rágó kevesek elküldésére. A Karácsony Gergely által hivatkozott 99 százalék nem jobb vagy baloldali. Hanem egyszerűen magyar. Mi, mindannyian.

Pontosan tudom, hogy a Fidesz felső köreiben is sokan vannak, akik már szégyellik, hogy a nevüket kénytelenek adni ehhez a dúláshoz, az urizáló rabláshoz. Pontosan tudom, hogy a Fidesz támogatói között is hányan émelyegnek a NER-elit műanyag-arisztokráciájától, a közpénzen vett luxustól, az olcsó emberek drága kirakatéletétől. Ezt az 1 százalékot, a rabló elitet kell jövőre leváltani és pihenőre küldeni, a 99 százalékban pedig mindenki másnak helye van: mert az ország újraegyesítéséhez mindannyian kellünk. Végre vége lesz a szétszakítottságnak.

✅ Olyan országban akarok élni, amelyet Karácsony Gergely vezet. Mert tudása, tapasztalata és embersége jobbá fogja tenni Magyarországot. Mondhatják, hogy elfogult vagyok, hiszen tizennégy éves korunk óta ismerjük egymást, a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban évfolyamtársak voltunk. De ez több egy régi barát támogatásánál. Hatgyermekes családapaként, az Európai Parlament magyar képviselőjeként, büszke szociáldemokrataként és büszke magyar hazafiként állok be Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt mögé és csatlakozom az általa meghirdetett 99Mozgalomhoz. Gergő, rám számíthatsz! Csatlakozzanak Önök is a következő miniszterelnök mozgalmához!

❌ A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázkilencvennyolcadik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

Ujhelyi István dr.
Európai Parlamenti képviselő
2021. május 16. ????

#mszp #előválasztás #előválasztás2021 #KarácsonyGergely

 

Forrás: Magyar Szocialista Párt közösségi oldala

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: