Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Látom, a lakájmédia annyira nem talál fogást Karácsony Gergőn vagy rajtam, hogy tegnap óta az a sláger, hogy én egy “Franciaországnyi” terület zöldítését tulajdonítottam Karácsonynak.

Unalmas, és még csak nem is szellemes. Legalább mondták volna azt, hogy 2 trianonnyi területet tulajdonítottam Gergőnek. Az legalább kreatív.

Elmondom, hogy ők is értsék: 650 ezer négyzetmétert véletlenül 650 ezer négyzetkilométernek mondtam (a feliratban helyesen szerepel egyébként).

Őrült nyelvbotlás, elismerem. Jött is azonnal a “HAZUDOTT” szélsőjobbos-féle ordibálás. Persze, ha megnézik a korábbi, az óbudai Mocsárosdűlőről szóló posztjaimat, nyilatkozataimat – utoljára pont egy hete – rögtön látják, hogy azokban és a korábbi nyilatkozataimban is 650 ezer négyzetméter szerepel, helyesen.

És akkor legalább el is olvashatják azt, amit persze ezekből a magasröptű írásokból lehagytak: hogy Karácsony valóban megvédett 650 ezer négyzetméter zöld területet az Orbán- és Tiborcz-féle ingatlanspekulánsoktól.

És valóban az elmúlt 30 éve legnagyobb zöldítése volt ez. Értem, hogy nekik rettenetesen fáj, hogy nem tudtak oda is luxuslakóparkot építeni a haveroknak, dehát ez van. Megvédtük a Római-partot, a Hajógyárit és a Mocsárost is Mercédes-terepjárós tolvajokotól.

Végül, ha javasolhatok a lakájmédiának vasárnapra egy témát: esetleg elemezzék ki, hogy mennyire ciki, ha Orbán Viktor rosszul idézi a Himnuszt.

A szokásos pénteki rádióinterjúban a miniszterelnök által idézni próbált részlet ugyanis nem úgy szól, hogy „Mátyás királynál is a mi seregünket nyomta Bécsnek büszke vára”, hanem “S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára”. Nyögte, nyomta, mindegy. Szegény Kölcsey.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: