Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Náray Tamás divattervező facebook csoportjában is feltűnt a nyelvtudás-gate. Mostanában ugyanis nagy divatja van bizonyos közszereplők nyelvtudásának firtatásának.

Igen, Orbán jobban tud angolul mint Karácsony Gergely. Nyilván a Soros ösztöndíjból Angliában tanuló miniszterelnöknek volt alkalma megtanulni angolul. Karácsonynak sajnos csak egy szimpla nyelvvizsgája van. ALKALMATLAN.

Na de mi a helyzet Náray Tamással, akinél szintén feltűnt ez a kérdés. A nemzetközileg is jegyzett divattervező frappáns választ adott az őt támadó kérdésére:

K-né M.Éva. Nem írom ki a nevet, nehogy “megzavarjam” a személyiségi jogokat… ugye. “Mert például ön hány nyelvet tud divattervezőként? Csak kérdezem…”

Hát, ha csak kérdezi, akkor elmondom, hogy a M.K. (akkor így hívták) Közgatdaságtudományi Egyetem nemzetközi árufrgalmi kara francia-német szakán végeztem, mindkét nyelvből külkereskedelmi szaknyelvvel bővített felsőfokú vizsgával, majd másoddiploma szerzése közben tettem le az angol nyelvvizsgát (felsőfok) a Rigó utcában… Csak mondom, akkoriban másfajta nyelvvizsgák voltak, a színvonalát tekintve.

Sajnos az oroszt abbahagytam gimi után, amit nagyon megbántam, de azért egy bő társalgási szint még megvan, és olaszul tanultam három évig, just for fun, ha tetszik érteni, mert tetszett a nyelv, szóval elboldogulok Itáliában is, az ő nyelvükön, de nincs róla papírom.

És mivel jelenleg Spanyolországban élek… és gyűröm a spanyolt, Cervantes-ig meg sem állok. Viszont: Kedves K-né M. Éva, csoporttag!

El kéne legalább Az utolsó reggel Párizsban című regényemet olvasni. Az magyarul van. Egyelőre. Menni fog?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: