Kiemelt kép a 2014-es választási kampány idejéről, MTI / Mohai Balázs
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz polgármestere keményen nekiesett a Fidesz parlamenti képviselőjének. Nyílt levélben intézett keresetlen szavakat a párt erős emberéhez.

Miért kellene elkótyavetyélniük az önkormányzatoknak a lakásvagyonukat? – tette fel a kérdést Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester párttársának, Böröcz László országgyűlési képviselőnek címzett nyílt levelében.

„Javaslatod, megítélésem szerint marhaság.”

„Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Laci! Május 11-én benyújtottál egy törvényjavaslatot az önkormányzati lakásokkal kapcsolatban.

Ehhez jogod van, hiszen az Országgyűlés megválasztott képviselője vagy. De arra kérlek, vond vissza a javaslatodat. Nem tudom, mi volt a szándékod a javaslatoddal, de nem hiszem, hogy kellően átgondoltad.

Javaslatod szerint a piaci ár töredékéért megvehetik a bérlők az önkormányzati bérlakásokat, nagyon kedvező feltételekkel, mindegy, hogy milyen régen laknak benne, vagy mennyi bérleti díjat fizettek eddig, az önkormányzatnak kötelező eladnia részükre.”

– kezdi Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere a Facebookon azt a posztot, amelynek a Nyílt levél Böröcz László országgyűlési képviselőnek címet adta.

„Miért kellene elkótyavetyélniük az önkormányzatoknak a lakásvagyonukat? Micsoda vagyonvesztést jelent ez, ha a valós piaci ár 20 százalékáért kell eladni valamit.

Ezzel a kivételes lehetőséggel valószínűleg a legtöbb bérlő élni fog. Ha saját megtakarítása nincs is, akkor vesz fel hitelt, erre bármikor, bármilyen bank ad hitelt, hiszen a jelzálogként felkínált ingatlan többszöröse a hitel összegének.

Ha mégse kapna hitelt, majd a lakásmaffia ráteszi a kezét az ingatlanokra. Miért jó ez? Kinek jó ez?

– véli a polgármester.

“Ha minden, vagy a legtöbb bérlakást megveszik a most bent lakó bérlők, akkor nem marad bérbe adható lakása az önkormányzatnak, akkor hogyan fog segíteni az önkormányzat a többi lakosának? Hogyan fognak a jövőben boldogulni?

Ha nincs elég pénzük piaci albérletet fizetni, hová menjenek? A híd alá vagy egy életre maradjanak a szülői házban, mondjuk nyolcan 45 négyzetméteres 1,5 szobás lakásban? Ezt akarod?”

Javaslatod mérhetetlenül igazságtalan

Sok embernek tudunk segíteni saját otthonhoz jutásban, pont azt a segítséget adjuk meg és pont azoknak adjuk meg, akiknek csak egy kicsi kellene még, hogy élni tudjanak a kormányunk nagyvonalú lakásteremtési támogatásával a csok-kal.

Javaslatoddal ezt az eredményt lenullázod és visszaveted a lakásgazdálkodásunkat egy vagy két évtizeddel. Miért kell ez?

A XVI. kerületben, más budapesti önkormányzatokhoz képest kevés az önkormányzati bérlakás, csupán 200 darab van belőle, de javaslatod így is 3-8 milliárd forint vagyonvesztéssel jár az önkormányzatunknak.

Remélem, az új információk alapján, új döntést fogsz hozni és visszavonod, vagy jelentősen módosítod javaslatodat. Készséggel állok rendelkezésedre bármilyen konkrét információval, amely segítheti felelősségteljes munkádat.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: