Budapest, 2016. március 9. Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatót tart az Országházban 2016. március 9-én. A kormány az egész ország területére kihirdette a migrációs válsághelyzetet. MTI Fotó: Kovács Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kabaré, ami Pintér Sándor belügyminiszter bizottsági meghallgatásai körül zajlik. Egyszer már elmaradt a meghallgatás, most az ellenzéki vezetésű népjóléti bizottság előtt maga a miniszter is megjelent, a fideszes bizottsági tagok is, csak aztán történt valami, amitől megint kudarcba fulladt az egész.

Ezúttal is határozatképtelen lett az országgyűlés népjóléti bizottságának ülése, amelyen a belügyminisztert hallgatták volna meg.

A csütörtöki ülés elején a bizottság határozatképes volt, minden képviselő jelen volt, illetve megjelent a grémium előtt Pintér Sándor belügyminiszter is.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) azonban az ülés elején arra kérte Korózs Lajost (MSZP), hogy adja át a bizottság elnöki tisztét a meghallgatás idejére, mert szerinte a baloldali politikus méltatlan az ülés levezetésére.

A képviselő szerint, azzal, hogy Korózs Lajos „kamuvideót” gyárt, az ellenzék pedig határozati javaslatot nyújt be a keleti vakcinák ellen, az „emberek életével játszik”, így „méltatlan arra a bizottsági ülésre, ahol Pintér Sándort hallgatják meg”.

A fideszes képviselő ezt nem ügyrendi javaslatként tette, ezért Korózs Lajos nem vette figyelembe a kérést, mire a kormánypárti képviselők elhagyták a termet, így a bizottság határozatképtelenné vált.

Korózs Lajos azt mondta, nagyon sajnálja, hogy a kormánypárti képviselők „cirkuszt csinálnak a bizottsági ülésből”. Amikor fontosnak tartják, akkor itt vannak, ám amikor számukra kellemetlen témát kell tárgyalni, meghiúsítják a bizottság munkáját – fogalmazott az elnök.

Ez már a második olyan bizottsági ülés lett volna, ahol a belügyminisztert hallgatták volna meg. Legutóbb – három hete – szintén határozatképtelenség miatt volt kénytelen Korózs Lajos berekeszteni a grémium ülését: akkor sem Pintér Sándor, sem a Fidesz–KDNP képviselői nem jelentek meg.

Forrás: MTI


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: