Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár Karácsony Gergely még be sem jelentette hivatalos indulását az ellenzéki előválasztáson, a Publicus felmérése szerint az ellenzéki szavazók őt tartják Orbán Viktor legesélyesebb kihívójának.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a Spirit FM Aktuál műsorában elmondta: április 7-e óta nagyobb tétet tenne arra, hogy a főpolgármester indul, a pontos időpontról viszont Karácsony Gergely és stábja dönt.

“Karácsony Gergely nyilvánvalóan meg fogja hozni ezt a döntést, és akkor ezt be is fogja jelenteni, amikor ezt ő időszerűnek tartja. Én úgy fogalmaztam az ATV-ben, hogy nagyon komoly esélye van annak, hogy Karácsony Gergely el fog indulni.

Viszont úgy udvarias, úgy etikus, ha ezt Karácsony Gergely fogja kimondani, addig minden találgatásnak számít” – jelentette ki Molnár Zsolt az Aktuálban arra a kérdésre reagálva, miért nem jelentette be vasárnap Karácsony Gergely az indulását az előválasztáson.

Azt is közölte, hogy a pontos időpontot Karácsony Gergely és a stábja tudja: “nagyon fontos, hogy csúszásról nincsen szó, valóban én tudok egy forgatókönyvet, de abban semmilyen csúszásról nem beszélnék.”

Van egy Karácsony Gergely által eldöntött menetrend, neki kell megszólalni. Ő és más Párbeszédes politikusok is azt mondják, hogy a főpolgármester el fog indulni, szerinte ez jelzésértékű.

Amennyiben úgy dönt, hogy indul, az MSZP támogatni fogja, és nyilván más pártok is. Molnár április 7-e óta nagyobb tétet tenne arra, hogy Karácsony el fog indulni, de egy ilyen döntés akkor biztos, ha múlt időben beszélünk róla. Molnár szerint a napnak nincs jelentősége.

Arra a felvetésre, hogy a kormány azt kommunikálja, hogy az előválasztás egy lefutott meccs, Molnár úgy reagált: kicsit komikusnak, viccesnek tartaná, ha nem lenne tétje, már a jelöltek személye is jelzésértékű. “A választók döntik el itt, hogy ki legyen a miniszterelnök-jelölt, míg a Fideszben mindig Orbán Viktor” – mondta a MSZP-s politikus.

Gyurcsány Ferencet 2006 óta belekeverik a kampányba, ez szerinte egy rendkívül elkopott, hatékonytalan megoldás.

atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: