Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mai minden jel szerint nem Mèszáros napja. Mindegy, így is van pár milliója ami majd megvígasztalja.

Fekete-Győr András Momentum elnök jelentette be Facebook oldalán, hogy pert nyert a felcsúti milliárdossal szemben:

PERT NYERTEM MÉSZÁROSSAL SZEMBEN: NEM BŰNCSELEKMÉNY, HOGY BŰNÖZŐNEK NEVEZTEM

Pár napja váratlanul kaptam egy bírósági végzést, amiből kiderült: Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor strómanja „nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége” miatt feljelentett, mert több interjúban arról beszéltem: minden jel arra utal, hogy bűnök sorát követte el, és 2022 után bíróság előtt kell felelnie az ország kifosztásáért.

Mészáros, aki közpénzből vált néhány év alatt Magyarország leggazdagabb emberévé, még olyan mondatokon is fennakadt, amelyek a független bíróságok szerepét hangsúlyozták. Nem tetszett neki például, hogy egy interjúmban úgy fogalmaztam: „Mészárost és társait jogállami eszközökkel igenis lehet, és csak jogállami eszközökkel szabad elítélni“; és az sem, hogy „lesz jogalap Mészáros Lőrinccel és társaival szemben fellépni”. Úgy tűnik, Mészáros Lőrinc nem csak a Momentumtól tart, hanem a független igazságszolgáltatástól is félti a szabadságát.

A bíróság azonban nekünk adott igazat: Mészárosnak tűrnie kell, hogy a 2022 utáni felelősségre vonásról beszélünk, és nem bűncselekmény, hogy bűnözőnek neveztem. Az indokolás szerint sem az nem rágalmazás,, hogy „Orbán, Rogán, Mészáros bűnöző, bíróság előtt a helyük”, sem az, hogy „Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik”.

Feljelentésében megpróbálta kijátszani azt a kártyát is, hogy ő igazából nem politikai, csak egyszerű gazdasági közszereplő, aki „közhatalmat nem gyakorol”, így nem kell tűrnie a politikai kritikát. Itt ráadásul az Emberi Jogok Európai Bíróságára hivatkozik – érdekes húzás annak a miniszterelnöknek a strómanjától, aki pont az ilyen európai szintű intézmények legitimitását kérdőjelezi meg folyamatosan. A bíróság sem vette komolyan a próbálkozást: indoklásuk szerint Mészáros „Magyarország gazdasági életének egyik fontos szereplője, cégcsoportja olyan nagyobb ügyletekben, fúziókban részes, melyek a Gazdasági Versenyhivatal engedélyéhez kötöttek(…); a gazdasági életben közszereplőnek minősül, így e körben személyével kapcsolatban a véleménynyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak.”

A legnevetségesebb mondat a végzésből mégis talán ez: „A feljelentő sérelmezte továbbá, hogy a feljelentett magánemberként is megszólította, amikor a jachton való utazásáról ír, ekkor ugyanis kizárólag pihenési szokásait tünteti fel negatív színben.“ Azaz képes volt komolyan megsértődni és beleírni a feljelentésbe azt, hogy a közpénzből vásárolt több milliárdos NER-jachtot és az azon nyaraló fideszes strómanokat és bűnözőket „negatív színben” tüntettük fel.

Nem fogunk meghátrálni: kész tervünk van arra, hogyan fogjuk jogállami eszközökkel, hatékonyan elszámoltatni a felelősöket a felcsúti perben, majd egy új, európai demokráciát építeni. Mert Magyarország soha többé nem lehet következmények nélküli ország.

#felcsútiper


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: