Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az EESZT szinte azonnal megadta magát, amint kiderült, hogy a mai napon 100 ezer adag Pfizer vakcinára lehet regisztrálni.

A hírek szerint azonban nagy a tét, hiszen csak ma lehet Pfizert kapni, később már csak hetek múlva.

Nehéz nem szándékosságot vagy mulasztást felfedezni az eseménysorok mögött.

“Amíg a kormány drága pénzért egy rahedli kínai oltóanyagot vásárolt és próbál most mindenkit beoltani vele, addig a Pfizer vakcinát úgy tűnik csak a kiváltságosok kaphatják meg” – írja olvasónk.

Nem ez az egyetlen és ehhez hasonló vélemény, gyakorlatilag rengeteg felháborodott ember van, aki szerint az nem lehet, hogy minden előzetes tájékoztatás nélkül hajnalban megnyílik a lehetőség az időpontfoglalásra ami után azonban teljesen összeomlik a regisztrációs oldal.

Fél 7 körül még csak-csak bejött az oldal, de keresni már akkor sem lehetett. 7 óra után pedig már belépni sem nagyon enged a rendszer.

Az eeszt.gov.hu-ra már egy hibaüzenet is kikerült: „Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan.

Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük! Állami Egészségügyi Ellátó Központ, EESZT üzemeltetés”.

Az oltópontokra 100 ezer Pfizer-vakcinát küldtek ki, ezt egy nap alatt el is akarják oltani. Az viszont kérdéses, hogy ha nem működik az időpontfoglalás, akkor ez hogyan lesz lehetséges.

A hirtelen bejelentett akció mögött az lehet, hogy a Sinopharm-vakcina nagyon elutasított, és kevesen oltatják vele magukat. A kormány viszont mielőbb szeretné elérni a 4 millió beoltottat, hogy folytatódhasson a nyitás. Gulyás Gergely azt mondta a csütörtöki kormányinfón, hogy akár már pénteken elérhetjük a 4 millió beoltottat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: