Gyurcsány Ferenc a Parlamentben - Forrás: 168 óra Fotó: Kovács Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miniszter, államtitkár, kormánybiztos és kormánypárti polgármester is kerül az alapítványokba kiszervezett egyetemek új kuratóriumaiba.

Egy fideszes képviselő szerint a modellváltás célja az, hogy az egyetemek soha többé ne lehessenek az idegeneké.

Az ellenzék szerint a Fidesz megpróbálja bebetonozni a saját embereit, ám állítják, egy esetleges kormányváltást követően van lehetőség a folyamat visszafordítására.

Hiller István szerint a modellváltás valójában nem a felsőoktatás színvonalának emeléséről szól, hanem politikai célja van.

“Megpróbálják bebetonozni magukat mert attól tartanak – remélem jogosan -, hogy elveszítik a kormányzás lehetőségét, ezért a befolyásukat így akarják megtartani az esetleges kormányváltás után is” – nyilatkozta az ATV Híradójának Hiller István.

Az egyetemi modellváltás egyben azt is jelenti, hogy a közvagyon egy része átkerül a közérdekű vagyonkezelő alapítványokhoz, és onnantól kezdve már nem számít közpénznek.

A modellváltásra Gyurcsány Ferenc is reagált. A DK elnöke azt írta:

“Tényleg azt hiszik, hogy a következő kormány nem fog tudni semmit tenni az ellen, hogy alapítványokba lopják az állami vagyont? Ha ezt hiszik, tényleg hígagyúak. Korai az öröm kisfiúk.”

via: atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: