Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jogerősen is pert nyertem a Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő ügyvédi irodája által képviselt TV2 ellen.

Azt hazudta rólam a TV2 a megtévesztő módon “Tények” elnevezésű híradójában, hogy hatmilliárd forintos költségvetési csalásért elítélték.
Pedig nem. Még csak vádat sem emeltek ellenem.

A perben azzal védekeztek, hogy lényegtelen tévedés, hogy engem elítéltek-e vagy sem. A TV2-t idézem: “a lényegi pontatlanság nem ront a felperes társadalmi, politikai megítélésén”.

A bíróság többek között kimondta, hogy “nem áll oltalom alatt az alperes által is tudottan valótlan tartalmú, jelentős súlyú és jogsértő tényállítás, a valótlan tényt állító alperes nem járt el jóhiszeműen, a tőle elvárható gondosságot nemcsak elmulasztotta, hanem jobb tudomása ellenére tett valótlan állítást”, továbbá “alperes alaptalanul érvelt azzal is, hogy felperesnek lehetősége van a médiában, közösségi médiában, illetve bármilyen egyéb módon a valótlan közléssel szembeni valóság előadására, mert ennek a jogsértés megtörténtére kihatása nincs”.

A bíróság jogerős döntése ezt is rögzíti:
“Az ügyvédként, illetve önkormányzati képviselőként dolgozó felperesről megjelent valótlan közlés, amely szerint őt 6 milliárdos költségvetési csalásért elítélték, olyan súlyú valótlan közlés, a jóhírnévhez fűződő jog olyan fokú sérelmét jelenti, ami megalapozza a sérelemdíj iránti igényt.”

Továbbra sem fogom hagyni, hogy a Fidesz és propagandasajtója hazudozzon rólam.

Dr. Czeglédy Csaba

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: