Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, a 3,5 milliós beoltottságot valószínűleg már pénteken elérjük, és szombaton a vendéglátóhelyek teraszai megnyithatnak.

Este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom pedig este 11 órakor lép életbe az eddigi 10 óra helyett.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás elmondta, a korlátozások feloldásának egyik első lépése az lesz, hogy megnyitják a határokat a szomszédos országok felé, hogy a magyar állampolgárok ki- és beutazása rokonlátogatás céljából is biztosított legyen. Hozzátette: ennek alapfeltétele a hazai és a szomszédos országok optimálisabb átoltottsági szintje, erre még várni kell.

A mozik, színházak újranyitását firtató kérdéssel kapcsolatban a miniszter nem szolgált információval, megismételte: az újabb döntésekről Orbán Viktor fog a napokban beszámolni.

A külföldi nyaralásokkal kapcsolatban elhangzott: aki be van oltva, az utazhat külföldre is, de utazás előtt érdemes tájékozódni a célországban uralkodó járványügyi állapotokról.

Az oltási igazolványok nyújtotta előnyökről még e héten döntés születik, ezt a miniszterelnök fogja ismertetni – mondta el Gulyás.

A 18 év alattiakat – tehát akiket egyelőre nem oltanak – nem érheti hátrány.

A jövő hét első felében elérhetjük a 4 milliós átoltottságot, így a járványügyi korlátozások enyhítésének újabb lépéseiről a miniszterelnök a következő napokban ad tájékoztatást – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Forrás: Startlap


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: