Budapest, 2016. szeptember 26. Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke (b) és Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke távozik az Országgyûlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának zárt ülésérõl az Országházban 2016. szeptember 26-án. Az összevont ülést a fõvárosi Teréz körúton szeptember 24-én történt robbantással kapcsolatban tartották. MTI Fotó: Illyés Tibor
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzék most nem töketlenkedik. Ez az amit vártunk tőlük.

Minden jel szerint az “egyetempusztító” Palkovicsnak lesz pár kellemetlen pillanata ugyanis a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt kell felelnie.

A Fudan egyetemmel kapcsolatos titkosszolgálati kérdésekre kell majd válaszolnia Orbán emberének – írták közös közleményükben a bizottság ellenzéki tagjai, Stummer János, Molnár Zsolt és Ungár Péter.

Palkovics László egy tegnapi interjúban a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszával kapcsolatban felmerült nemzetbiztonsági kockázatokat annyival rendezte le, hogy “nem ért a titkosszolgálati ügyekhez”.

Miniszter úrnak ebben az egy dologban bizonyosan igaza van, mert ha nem így lenne, akkor tudná, hogy ha egy egyetem a Kínai Kommunista pártközpont irányítása alatt áll, diplomata képzést indít Budapesten, nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhetetlen kapcsolati hálókat alakít ki, akkor az bizony nagyon komoly hírszerzési tevékenységre utal.

A Fudan Egyetem pont ilyen.

Palkovics Lászlót ezért várjuk a Nemzetbiztonsági bizottságba: az általa is elismert szakértelem hiányában abban talán nem is bízhatunk, hogy a kérdéseinkre választ kapunk, de legalább a nemzetbiztonsági szempontból nagyon is valós aggályainkat megoszthatjuk vele, és talán benne is aggodalmat kelthetünk”

– írták.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: