Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A jelek szerint aggasztja a Fidesz-KDNP-t, hogy az ellenzéki összefogás előválasztást tart, hogy a lehető legerősebb jelölttel állhassanak ki jövőre a Fidesz jelöltjeivel szemben.
.
Kecskemét fideszes polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia arra kérte az ellenzéket, hogy álljanak el az előválasztási kampánytól, mert most nem alkalmas rá az időszak, a városnak nyugalomra van szüksége.

Hogy neki fideszesként miért probléma, ha az ellenzék kiválasztja magának a legalkalmasabb jelöltet, nem világos, főleg azt elnézve, hogy a legutóbbi polgármester-választáson Szemereynét simán újraválasztották – teszi fel a kérdést a 444.hu.

Mindenesetre a posztja újabb példája a Fidesz unortodox demokráciafelfogásának.

A 2019. őszi önkormányzati választás előtt Gulyás Gergely miniszter beszélt arról, hogy kb. egypártrendszert szeretne, ugyanis szerinte már nem csak az a rossz, ha Fideszt legyőzik választáson, hanem már az is, ha el mernek indulni ellene.

Egy tudósítás szerint ugyanis azt mondta: „Hévízen és Balatonfüreden a hivatalban lévő fideszes polgármesternek nincs ellenfele a választásokon, s abban bízik, hogy Nagy Bálinttal szemben is utoljára mernek kiállni.

A következő öt év ugyanis olyan fejlődést hozhat, ha a város a lehetőségeket a kormánnyal együttműködésben kihasználja, ami után teljes egység teremthető a polgármester mögött, fogalmazott.”

(Forrás: 444.hu)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: