Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Álmok, azok vannak…

Miért ne kísérelhetnénk meg átvenni a világ egyik legsikeresebb országa, az Egyesült Arab Emirátusok felzárkózásának titkait és módszereit ? – teszi fel a kérdést legújabb írásában a közgazdász.

Matolcsy: az Egyesült Arab Emirátusok a példaképünk

“Az Emirátusok mára több mint 50 fontos jelzőszámban világelső, 100 fejlettségi területen vezeti a régiót, a világ leghatékonyabb országa és első a világon az emberek vezetőkbe vetett bizalma terén”

– indokolja választását a novekedes.hu-n.

Matolcsy szerint az Emirátusok egy olyan jogállam, amely nem tűri meg a korrupciót, és lehetőséget biztosít az embereknek a munkára, befektetésre és tanulásra.

“Elsők lehetünk, mert nem vagyunk kevesebbek másoknál.

Akik ma az első helyen vannak, nem hatékonyabbak, intelligensebbek és tehetségesebbek, mint mi vagyunk. A lehetetlen üvegplafonját mi építjük magunknak, ezért széttörhetjük, törekedjünk tehát elérni a lehetetlent”

– idézi Dubai uralkodóját.

Írása végén arra buzdít, hogy mi, magyarok fogadjunk “a világ egyik legsikeresebb és legokosabb vezetőjének, Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejknek” jótanácsát:

“A legnagyobb akadály, ami meggátolja az embereket a lehetetlen megkísértésétől az a hiedelem, hogy a lehetetlen létezik, így a legnagyobb tett az, ha ráébresztjük őket arra, hogy semmi sem lehetetlen”

Via: atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: