Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kezd az egész nagyon rémületes fordulatot venni. Eddig azonban – ritka kivétel – a magyar állam kíválóra vizsgázott.

A magyar rendőrség ugyanis tegnap fenntartotta a rendet Dunaújvárosban, mint ahogyan azt egy kultúrált államban teszik ilyen esetekben. Azonban könnyen elszabadulhat a pokol.

Tegnap éjjel a hírek szerint több, mint 100 biztonsági őr (egyes vélemények szerint zsoldosok) próbáltak bejutni a Dunai Vasmű területére, feltételezhetőleg azzal a szándékkal, hogy átvegyék a cég irányítását.

A Dunai Vasmű jelenlegi vezetése szerint:

izikai agresszióra készült Mikó István és csapata. Mikó a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jár el, és a Dunaferr információi szerint toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet.

A magyar rendőrség azonban megakadályozta, hogy a feltehetőleg a kissebbségi ukrán tulajdonoshoz tartozó biztonsági emberek elfoglalják a Dunaferr üzemét.

A cég tulajdonlása körül ugyanis egy szövevényes jogvita robbant ki. Mindkét fél azt állítja, hogy a Dunaferr többségi tulajdonosa, azonban a jelenlegi vezetés vitatja azoknak az iratoknak a valódiságát, amelyek alapján egykorábbi közgyülés döntött a tulajdonlásról.

Az Index kérdésére az ukrán kisebbségi tulajdonost képviselő elmondta:

Összesen 500 fő volt jelen különböző biztonsági cégektől, a megbízást pedig az ISD Dunaferr legitim vezetése adta

– válaszolt a Steelhold jogi képviselője arra a kérdésre, hogy mi volt a jogalapja a tegnapi területfoglalási szándéknak.

Elmondta, az üzemig már nem jutottak el, mert a dunaújvárosi rendőrkapitányság munkatársai megállították őket.

Mikó az Index kérdésére elmondta, mivel a gyár területe a Steelhold tulajdonában van, ezért az 500 fős csapattal az volt a céljuk, hogy átvegyék az ingatlan területét, hisz a megbízójuk a jogos tulaja.

Hogy fogunk-e ismét próbálkozni? Igen, hiszen szeretnénk érvényesíteni a megbízó Steelhold jogos érdekét, márpedig az üzem területe az övé

– tette érthetővé szándékukat Mikó. Megjegyezte, a következő alkalommal egy még nagyobb csapattal, 600-800 emberrel érkeznek.

Hogy ezt pontosan mikor tervezik, egyelőre nem tudott válaszolni, csak annyit mondott,

remélhetőleg minél előbb,

mert a cég felszámolása a küszöbön áll.

Index nyomán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: