Dr. Zacher Gábor - Fotó: Gyomaendrod.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Zacher Gábor azt mondta, felelőtlen ígéret volt Orbán Viktor részéről, hogy mindenkit meggyógyítanak. Arról is beszélt, hogy már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőre. Zacher szerint a betegek gyakran azt kérdezik, hogy ugye nem fognak meghalni, és „van, akinek ez tényleg az utolsó mondata”…

63 szakmai tagozat vezetőjéhez érkezett a kérés, hogy ítéljék meg: etikailag helyes-e, amit Zacher Gábor a Szabad Európa rádióban mondott.

Kollár Lajos professzor, miniszteri főtanácsadó kereste meg a vezetőket a kéréssel – közölte a 24.hu a Népszava alapján. A portál azt is hozzáteszi, hogy a megszólított szakmai tagozatoknak nincsen jogosítványa ilyen ügyben eljárni, mert az a kormánytól független Magyar Orvosi Kamara etikai bizottságának lenne feladata.

A lap idézi Zacher Gábor toxikológus megszólalását,aki a Szabad Európa Szelfi című podcastjában többek között arról beszélt, hogy már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőre. Zacher szerint a betegek gyakran azt kérdezik, hogy ugye nem fognak meghalni, és „van, akinek ez tényleg az utolsó mondata” – állítja.

Arról is beszámolt a jelenleg a hatvani kórházban dolgozó szakember, hogy márciusban 380 órát dolgozott, és megesett, hogy döntenie kellett, ki maradjon életben.

Zacher a Szelfiben kijelentette: úgy véli, hogy felelőtlen ígéret volt Orbán Viktor részéről, hogy mindenkit meggyógyítanak.

Forrás: ATV

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: