Dr. Kásler Miklós - fotó: Németh András Péter
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint az onkológiai vizsgálatok felfüggesztése égbekiáltó felelőtlenség.

Dobrev Klára sajtótájékoztatóján arról beszélt: Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter két hete még azt mondta, hogy a magyar egészségügy meg sem rendült a járványban.

Ehhez képest pár napja miniszteri utasítást adott ki, hogy az egész országban függesszék fel az onkológiai szűrővizsgálatokat. Azokat a rákszűréseket, amelyek emberéletek ezreit menthetik meg, ha időben megtörténnek, ugyanis éppen a rákos megbetegedések azok, ahol minden egyes nap és hét számít.

A magyar egészségügy nem csak megrendült, de a teljesítőképessége határán is túl van. Ezért hal meg a lélegeztetett betegek több mint 80 százaléka, és ezért lesznek a járványnak olyan áldozatai is, akik el sem kapták a koronavírust, csak nem jutottak időben szűrővizsgálatokhoz és ellátáshoz – mondta a DK EP-képviselője.

A Demokratikus Koalíció szerint szívszorító és tragikus, hogy a rossz kormányzás következtében már nem csak COVID-betegek, hanem más vizsgálatokra és ellátásra váró betegek is veszélybe kerültek. Dobrev úgy véli, az onkológiai vizsgálatok felfüggesztése égbekiáltó felelőtlenség és ezreket veszélyeztető gazemberség.

„A miniszteri utasítást azonnali hatállyal vissza kell vonni, és folytatni kell a szűréseket! Nem mellébeszélni, nem nyilvánvaló hazugságokkal kell ámítani az embereket, hanem kormányozni kell, és biztosítani az egészségügy alapvető működését a járvány alatt is” – fogalmazott.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: