Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megérkezett a Janssen-oltóanyag Magyarországra kedden, az első szállítmány összesen 28 800 embernek elegendő vakcinát tartalmaz – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Hungaropharma kőbányai telephelyén.

Galgóczi Ágnes közölte, a szállítmány fagyasztva érkezett és így is tárolják, kiszállítását csak a kiolvasztás után kezdik el.

Elmondta, a tervek szerint a Janssen-oltóanyagot honvédségi oltóbuszokkal viszik a kistelepülésekre, és várhatóan hétfőn kezdik meg az oltást.

Ismertetése szerint a Janssen adenovírusvektor-vakcina egyadagos, tehát nincs szükség második, emlékeztető oltásra a védettség kialakításához.

A Johnson & Johnson vakcinája egy modern technológián alapuló vektorvakcina, hasonlóan az AstraZeneca és a Szputnyik V vakcinához.

A vakcina hatékonysága valamivel alacsonyabb volt a klinikai tesztek során, mint a többi engedélyezett vakcináé, de a még elfogadhatónak tartott 50-60 százalék feletti hatékonyságot sikerült produkálni.

A BETEGSÉG KIALAKULÁSA ELLEN 66 SZÁZALÉKOS HATÉKONYSÁGÚNAK BIZONYULT A VAKCINA A TESZTEK SORÁN, KÉT HÉTTEL AZ OLTÁS BEADÁSA UTÁN, A KÓRHÁZI ÁPOLÁSRA SZORULÓ SÚLYOS ÉS KRITIKUS MEGBETEGEDÉSEKET PEDIG 85 SZÁZALÉKBAN MEGAKADÁLYOZTA.

Összehasonlításképp a Pfizer vakcinájánál 95 százalékos, a Moderna vakcinájánál 94 s


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: