Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi éppen ezért lehozzuk, méghozzá változtatás nélkül:

A kormány kezelje felnőttként a lakosságot, adjon őszinte tájékoztatást a kínai oltással kapcsolatban!

Közös érdek az oltások iránti bizalom növelése, hogy minél többen kérjék a vakcinát. Nincs kormánypárti és nincs ellenzéki oltás, csak drámai járványhelyzet van.

Az az igazi oltáspárti politika, amely a bizalmat növeli. A bizalmat azonban nem politikai lózungokkal, hamis sikerpropagandával, az ellenzék támadásával, hanem tiszta és világos szavakkal, szakmai kommunikációval, nyílt tájékoztatással lehet növelni.

A magyar kormánynak meg kell nyugtatni és tájékoztatni kell az embereket a kínai vakcinával kapcsolatban!

A félrenézés, a nincs-itt-semmi-látnivaló taktikája ugyanis csak a bizalmatlanságot növeli, az őszinte tájékoztatás viszont az oltási kedvet erősítheti. Ez különösen fontos most, a kormány nyitási terveinek kapujában.

Rengeteg megkeresés érkezik hozzánk a Sinopharm oltóanyagával kapcsoltban, amelyekre mi nem tudunk, nem is tudhatunk válaszolni, hiszen nem vagyunk hatóság, sem gyógyszerkutatók.

De az elmúlt napok hírei, tetszik-nem tetszik, felvetnek komoly kérdéseket, amelyekre ezrek várják most idegesen a választ.

Nyugat-Európában őszinte kommunikáció folyik az AstraZeneca hatékonyságával és biztonságával kapcsolatban, és ezekben az országokban a kormányok felnőttként kezelik a saját állampolgáraikat, mert tudják, hogy az információ elhallgatása rövid és hosszú távon is sokkal több kárt okozna.

Most a magyar kormányon a sor, hogy felnőttként kezelje a lakosságot, legyen a magyar kormány is oltáspárti, és hozzon nyilvánosságra minden adatot a Sinopharm vakcinájáról. Nem elhanyagolható a kérdés, hiszen félmillióan kaptak kínai vakcinát itthon.

Annak érdekében, hogy segítsem ezt a folyamatot, írásbeli kérdést juttattam el az operatív törzs vezetőjéhez, Pintér Sándorhoz és a Külügyminisztériumhoz, amely beszerezte a vakcinákat, továbbá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez.

Az alábbi kérdésekre, talán okkal gondolom, sok százezer honfitársunkkal együtt várom a válaszokat:

– Vizsgálja-e a kormány, hogy a Sinopharm-vakcina beadása utáni termelődött-e megfelelő mennyiségű ellenanyag az oltottak szervezetében?

– Készít-e a kormány vagy bármely hatóság összehasonlító vizsgálatokat a Magyarországon használt oltóanyagok hatékonyságával kapcsolatban?

– Kapcsolatban áll-e a kormány a Sinopharm-vakcina gyártójával annak érdekében, hogy a vakcinával kapcsolatosan felmerült kérdésekre választ kaphasson?

– Az OGYÉI honlapján korábban közzétett alkalmazási előírás alapján már korábban is vizsgálták klinikai tesztek során a három injekció beadását, és az minden vizsgált kategóriában jobb számokat mutatott az ellenanyag-termeléssel kapcsolatban.

Ennek fényében tervezik-e alkalmazni a harmadik injekció beadását akár a Sinopharm-, akár más vakcinából, ahogy azt többek között Dr. Rusvai Miklós virológus, víruskutató, immunológus is javasolja?

– Az operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília azt mondta, hogy addig nem változtatnak a Sinopharm-vakcina használatán, ameddig valamilyen egészségügyi hatóságtól ezzel kapcsolatban nem érkezik adat.

Melyik egészségügyi hatóság állásfoglalását veszi figyelembe a kormány ebben a kérdésben?

– Készen áll-e a kormány arra, hogy a korábban lemondott európai vakcinákból mégis kérjen az Európai Uniótól annak érdekében, hogy ha szükségessé és indokolttá válik a kínai vakcinával oltottak európai vakcinával való felüloltása, az ne ütközzön akadályba?
Tőlem a kormány a válaszában, ahogy szokott, hosszan gyurcsányozhat, meg vádolhatja az ellenzéket.

Ismerjük is, unjuk is. De ha ezen túlesett, tegye már meg, hogy kivételesen őszinte válaszokat is ad. Ez lenne csak az igazi oltáspárti hozzáállás.

Tartozik is ezzel a kormány, azoknak elsősorban, akik kínai vakcinát kaptak, köztük rengeteg idős embernek, és azoknak is, akik még nem regisztráltak az oltásra. Segítsük együtt az oltás iránti bizalom erősítését. Ez nem lehet politikai kérdés!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: